iOS @AppleiPhoneMobile AppsMOBILE TIPS

15 feature-uri si trucuri iOS mai putin cunoscute de utilizatori

Indiferent daca sunteti utilizator nou al unui dispozitiv iOS sau deja ati schimbat al 7-lea dispozitiv iPhone in tot atatia ani de la lansarea primului telefon mobil Apple, cel mai probabil sunt inca destule feature-uri disponibile in iOS de care inca nu aveti habar. Pornind de la aceasta idee, in acest articol vom specifica cele mai interesante 15 feature-uri si trucuri iOS pe care foarte multi utilizatori iPhone nu le cunosc, desi cel putin jumatate dintre acestea au fost disponibile inca de la prima versiune a acestui sistem de operare mobil.

iphone-unknown-tricks

1. iOS dispune de o functie Undo care le permite utilizatorilor sa repare o greseala facuta la scrierea unui mesaj text sau a unui e-mail, sau la editarea unei fotografii. Pentru a accesa aceasta functie nu trebuie decat sa scuturati dispozitivul iPhone.

ios-undo-function

2. Desi dispozitivele iPhone nu dispun de buton dedicat pentru camera, atat timp cand aplicatia Camera este activa, puteti face fotografii cu un iPhone folosind butoanele fizice de volum

3. Utilizatorii iPhone pot invata Siri sa pronunte corect cuvintele unei limbi folosind propozitia “that’s not how you pronounce <<cuvant>>; Siri va oferi apoi alternative in pronuntarea respectivelor cuvinte, iar utilizatorii pot alege varianta corecta.

Siri-pronounciation

4. Pentru a afla exact data si ora la care au fost primite sau trimise anumite mesaje text, utilizatorii iPhone nu trebuie decat sa treaca cu degetul dinspre dreapta spre stanga pe ecran, deasupra mesajelor respective.

5. Dispozitivul iPhone poate fi transformat usor intr-o cumpana (nivela) daca tragem cu degetul spre stanga pe ecran in aplicatia Compass

cumpana-iPhone

6. Utilizatorii iPhone pot alege sa fie anuntati prin semnale LED flash de primirea unui apel telefonic sau mesaj text in locul folosirii unei sonerii audio sau a vibratiilor. Acest lucru poate fi activat din Settings > General > Accessibility > LED Flash for Alerts.

7. Codul de acces format din cifre al unui dispozitiv iPhone poate fi inlocuit cu o parola mai complexa formata (si) din litere; pentru a folosi o astfel de parola mergeti in Settings > General > Passcode Lock si dezactivati optiunea Simple Passcode.

turn-off-simple-passcode-iphone

8. Un truc nu neaparat folositor, dar cu siguranta interesant este faptul ca utilizatorii iPhone pot afla ce avioane se afla la momentul respectiv deasupra capetelor lor daca vor intreba Siri care sunt respectivele avioane.

siri-overhead-airplanes

9. Dispozitivele iPhone sunt capabile sa citeasca texte cu voce tare. Pentru a activa aceasta functie, mergeti in Settings > General > Accessibility si activati optiunea Speak Selection. Dupa activarea acestei functii, optiunea Speak va fi afisata ori de cate ori veti selecta un text.

iphone-speak-function

10. Dispozitivele iOS (si nu numai, acest truc este valabil pentru toate dispozitivele mobile) se vor incarca mult mai rapid daca se activeaza modul Avion.

11. Daca derulati mult in jos intr-o lista lunga de e-mailuri sau notite (scroll), pentru a va intoarce rapid la inceputul listei respective pur si simplu dati dublu-tap in partea de sus a ecranului dispozitivului iPhone.

12. Utilizatorii iPhone pot folosi castile dispozitivului pentru a face selfie-uri profesionale: atunci cand aplicatia Camera este deschisa, utilizatorii pot folosi butoanele disponibile pe casti pentru a face fotografii (acest truc reduce aspectul tremurat al pozelor si da selfie-urilor un aspect mai natural, acestea putand fi facute de la departare mai mare).

take-photos-with-earbuds-iphone

13. Lista de drafturi din aplicatia e-mail de pe un iPhone poate fi accesata rapid daca se tine apasat pe cateva secunde pe iconita Compose.

14. Daca browser-ul Safari este deschis pe un dispozitiv iPhone, utilizatorii pot adauga rapid domeniul unei adrese web tinand apasata tasta “.“ (punct)

insert-domain-safari-iphone

15. Utilizatorii iPhone pot crea modele custom de vibratii pe care apoi le pot atribui diferitelor notificatii. Pentru a crea un model custom de vibratie mergeti in Settings > Sounds > Ringtone > Vibration > Create New Vibration.

Leave a Reply

Back to top button