iOS @AppleiPhoneWhat's New

Ce aduce nou iPhone 8 – Display OLED, Dock, Gesture Controls, etc…

In urma cu 10 ani, gigantul american Apple a rescris istoria smartphone-urilor prin lansarea primului model de iPhone. Un telefon cu totul nou, care aducea la acea vreme inovatii de top si un sistem de operare unic si total diferit cu al altor producatori. La acea vreme Android era si el in pionierat, urmarit inca de umbrele Symbian. Practic cele doua sisteme de operare, iOS si Android s-au lansat in acelasi an. 2007.
De-a lungul acestor 10 ani, Apple a incercat sa aduca an de an un nou design, noi functii si capabilitati pentru iPhone. De cele mai multe ori a si reusit, iar acest lucru s-a vazut in numarul fanilor care a crescut constant. Este adevarat ca o mare parte a vanzarilor iPhone se datoreaza si marketingului, insa sa fim seriosi… oricat de buna ar fi reclama, tot nu ne-ar putea convinge sa dam 700 – 1000 Euro pe un iPhone care s-ar bloca sau ar avea alte probleme majore.
A fost destul de clar ca Steve Jobs nu a fost fanul butoanelor si mai ales a tastaturii. Aceasta a fost la acea vreme cea mai mare inovatie a iPhone. Mutarea tastaturii fizice cu butoane pe ecranul telefonului. In afara butonului de “Home”, iPhone nu a primit niciodata un alt buton pe partea frontala. Ba chiar mai mult, in 2016, odata cu lansarea iPhone 7, butonul fizic a devenit unul touch.

Inovatii, modificari si caracteristici ale iPhone 8

Nu toate noutatile aduse pe iPhone 8 reprezinta o noutate si pe piata smartphone-urilor. O parte din noile functionalitati si caracteristici ale iPhone 8 exista deja pe modelele de top de la Samsung sau pe Google Pixel.

Butonul Home
In 2017, Apple elimina de tot butonul “Home” din partea inferioara a iPhone, acesta urmand sa faca parte din display. Noua tehnologie OLED folosita la ecranul iPhone 8 va permite aceasta capabilitate. Touch ID direct pe display. Totusi din cate se aude, acest buton virtual nu va putea fi mutat pe ecran. O sa apara tot in partea jos a iPhone.
Aceasta caracteristica o intalnim si pe Samsung S8 si Pixel.

Unlock Bar

In partea inferioara a display-ului, pe locul in care se afla in prezent butonul de Touch ID, va fi o bara subtire, virtuala, care prin glisare va debloca ecranul iPhone.

Redesign UI pentru multi-tasking

Odata cu iPhone 8 va fi lansat si iOS 11, ale carui capabilitati ofera mai multa libertate utilizatorilor care doresc sa lanseze simultan mai multe aplicatii. Se adauga noi gesturi si swipe-uri pentru multi-tasking.

iPhone 8 Dock Mockup

Screen-ul edge-to-edge asigurat de tehnologia OLED va oferi o experienta minunata de vizionare a continutului media. Pozele si filmele se vor vedea mult bine pe noul iPhone 8, comparativ cu alte modele precedente.

Design elegant

iPhone 8 nu va mai avea margini libere pe partea frontala, tot spatiul fiind ocupat de ecranul OLED. Acesta va fi  “decupat” in partea de sus pentru a face loc senzorului de recunoastere faciala si camerei frontale pentru selfie.
Tot la partea de design exterior, se pare ca iPhone 8 va avea margini subtiri argintii, ceva similar cu iPhone 4 si iPhone 4S. Colturile superioare ale acestei benzi vor juca si rol de antena, pentru o captare mai buna a semnalului.

Colturi rotunjite pentru display

Tot ca o noutate pentru Apple, iPhone 8 va fi primul device ce va avea colturi usor rotunjite, iar butonul de Power de pe lateral va fi putin mai lung pentru a putea fi apasat mai usor atunci cand tinem iPhone cu o singura mana.

Cele mai bune imagini si video cu noul iPhone 8 o sa le avem cu siguranta pe 12 septembrie, atunci cand in California la Steve Jobs Theater va fi avea loc evenimentul de lansare.

Read in your language: EN - FR - DE - IT - ES - PT - NL - PL - EL - GA - SV - FI - NO - DA - LV - ET - LT - UK - CS - SK - HR - SR - SL - BG - HU - RU - TR - KO - JA - ZH-CN - ZH-TW - HI - IW - ID - TH - VI - AR

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button