Android @GoogleAndroid AppsMobile AppsSamsungWhat's New

Aplicația WhatsApp nu mai funcționează pe Samsung și LG

WhatApp este cea mai utilizată aplicație de mesagerie la nivel global, fiind compatibilă atât pe telefoanele mobile cu sistem de operare Android, cât și pe iPhone sau pe calculatoare, prin intermediul aplicației desktop. Cu toate acestea, un număr important de utilizatori au observat că aplicația WhatsApp nu mai funcționează pe unele telefoane mobile Samsung și LG.

Dacă întâmpini probleme cu descărcarea, instalarea sau nu mai poți să deschizi aplicația WhatsApp, trebuie să știi că începând cu 29 februarie 2024, aplicația nu mai funcționează pe niciun model de telefon Samsung sau LG cu sistem de operare Android 5.0 sau versiune mai veche. De asemenea, pentru instalarea și rularea aplicației WhatsApp, va fi nevoie de un smartphone cu cel puțin de 300 MB spațiu de stocare.

Aplicația WhatsApp nu mai funcționează pe unele modele de Samsung și LG

Dacă ai un smartphone Samsung sau LG de generație mai veche, va fi nevoie să cumperi unul nou dacă vrei să mai poți utiliza aplicația WhatsApp. Iată lista de telefoane mobile Samsung și LG pentru care aplicația WhatsApp nu mai funcționează:

  • Samsung Galaxy Core;
  • Samsung Galaxy Trend Lite;
  • Samsung Galaxy Ace2;
  • Samsung Galaxy S3 Mini;
  • Samsung Galaxy Trend II;
  • Samsung Galaxy X2 Case;
  • LG Optimus L3 II Dual;
  • LG Optimus L5 II;
  • LG Optimus F5;
  • LG Optimus L3 II și alte modele mai vechi.

Majoritatea utilizatorilor de WhatsApp, posesori de dispozitive Samsung sau LG, nu au un motiv real de îngrijorare, deoarece aceaste telefoane din lista de mai sus, sunt modele lansate în urmă cu aproape 10 – 12 ani.

Reglementări ale Uniunii Europene pentru aplicațiile WhatsApp și Messenger

În viitorul apropiat, WhatsApp și Messenger sunt obligate să își adapteze funcționalitățile pentru a respecta noile obligații impuse de Uniunea Europeană. Acestea vor trebui să permită accesul la mesajele provenite din alte aplicații de chat. Regulamentul impus de UE stipulează că actorii principali din fiecare piață digitală trebuie să asigure „interoperabilitatea”. Prin urmare, aplicațiile populare de mesagerie vor fi obligate să permită integrarea cu aplicații concurente. În caz contrar, nu vor putea continua să opereze în Europa.

Termenul limită pentru implementare este stabilit la 6 martie 2024. Până la această dată, platformele mari de chat trebuie să înceapă să ofere interoperabilitate utilizatorilor lor. Dacă termenul nu este respectat, UE este pregătită să aplice amenzi severe. Inițial, WhatsApp va oferi această opțiune utilizatorilor în mod facultativ. Meta, compania din spatele aplicației, susține că discuțiile cu utilizatori proveniți din alte platforme sunt mai puțin securizate decât cele purtate între utilizatorii WhatsApp. Astfel, în aplicație va fi introdusă o nouă secțiune dedicată conversațiilor „mixte” cu terții. Este important de menționat că nu toate funcțiile vor fi disponibile imediat.

Citește și: Autentificare pe WhatsApp cu adresa de email

În concluzie, noile reglementări impuse de UE reprezintă o schimbare semnificativă în peisajul digital, având ca scop promovarea unei competiții mai mari și a opțiunilor pentru utilizatori în piața aplicațiilor de mesagerie. În timp ce WhatsApp și Messenger se pregătesc să implementeze modificări pentru a respecta aceste cerințe, utilizatorii pot anticipa noi funcționalități menite să îmbunătățească interoperabilitatea, menținând în același timp standardele de securitate. Pe măsură ce se apropie termenul limită, părțile interesate vor monitoriza cu atenție evoluțiile și impactul acestor schimbări reglementare în sfera digitală europeană.

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button