iOS @AppleiPadiPhoneMOBILE TIPS

Optimizare performante iPhone / iOS 9 – Reduce lag-ul in jocuri si aplicatii

Un numar mare de utilizatori care au instalat iOS 9 pe iPhone, iPad sau iPod Touch se plang de degradarea performantelor, blocarea iPhone-ului in aplicatii, interfata are momente cand raspunde cu intarziere si de alte probleme similare.

Desi Apple a anuntat ca iOS 9 este compatibil pe toate iPhone-urile mai noi de iPhone 4S, acest nou sistem de operare ingreuneaza telefonul in multe aplicatii (cum ar fi Facebook pentru iPhone, aplicatia Mail) si jocuri. Rularea mesajelor primite in aplicatia Mail se face mai greu (sacadat, cu alte cuvinte), aplicatia Facebook raspunde cu intarziere comenzilor date, ba chiar unii utilizatri de iPhone 4S, iPhone 5 si iPhone 5S se plang si de probleme cu aplicatia Camera. Display-ul ramanand negru (black screen) atunci cand doresc sa faca o poza sau sa filmeze cu iPhone-ul.

In acest articol o sa va prezentam trei setari pe iOS 9 prin care puteti sa faceti iPhone, iPad si iPod Touch-ul sa mearga mult mai bine si creasca mult performantele in interfata, aplicatii si jocuri.

Dezactivarea transparentei si motion effect pentru a mari viteza iPhone-ului (Disabling Transparency & Motion)

Efectele vizuale ale iOS sunt frumoase pentru multi utilizatori, insa ele consuma foarte multe resurse de sistem si duc la ingreunarea sistemului. Pentru a scapa de lag-ul din aplicatii (raspunsul intarziat la comenzi) este indicat sa dezactivam aceste efecte vizuale.

Dezactivare efecte transparenta (Reduce Transparency) – Disable Transparency 

1. Deschidem “Settings” si mergem la “General” in iOS.
2. Mergem la “Accessibility“, deschidem “Increase Contrast” iar aici activam optiunea “Reduce Transparency“.

reduce-transparncy-iphone

Dupa activarea acestei optiuni, dispare efectul de transparenta in interfata de utilizator. (UI)

Dezactivare efect motion (efectul vizual la inchiderea si deschiderea aplicatiilor) – Disable Motion & Parallax Effect

1. Deschidem “Settings” > “General” > “Accessibility”.
2. In “Accessibility” deschidem si activam optiunea “Reduce Motion“.

Reduce-Motion-iPhone

Aceasta optiune dezactiveaza efectele vizuale in interfata. Inclusiv efectul parallax al iconitelor de pe screen.
Dupa dezactivarea acestor doua optiuni o sa observati imediat o marire a vitezei de raspuns a iPhone-ului, iPad-ului sau iPod Touch-ului pe care ati facut aceste doua modificari.

Dezactivare Background App Refresh pentru a mari performanta iOS

O alta functie a iOS care consuma resurse de sistem si mai ales reduce timpul de activitate al bateriei, este Background App Refresh. Aceast feature permite unor aplicatii instalate pe iOS sa ruleze in background, chiar daca ele sunt inchise in screen-ul de activitati.
Dezactivarea acestei optiuni este foarte simpla.

1. Deschideti “Settings” > “Background App Refresh” si dezactivati optiunea pentru toate aplicatiile.

Background App Refresh iPhone

Daca totusi aveti nevoie ca sa permiteti unei aplicatii sa ruleze in background, puteti lasa optiunea generala activa si sa dezactivati optiunea pentru aplicatiile care nu va intereseaza sa ruleze in background.
Dupa dezactivarea acestei optiuni o sa observati ca timpul de viata al bateriei va creste simtitor.

Dezactivare sugestii Siri – Disable Siri Suggestions

Probabil in alte tari este folosit mai intens Siri, dar din cate am observat la noi, multi utilizatori de iPhone habar nu au ce face si cine este Siri. In primul rand, Siri este folosit pentru comenzile vocale care includ o gama foarte larga de functionalitati. De la apelare vocala pana la a ne furniza informatii de pe Google sau Wikipedia.
Odata cu lansarea iOS 9, Apple a introdus si un nou screen (cand glisam spre stanga pe screen-ul activ). Acest screen este dedicat sugestiilor oferite de Siri. Contacte si aplicatii recomandate pe criterii de accesare.
Ca o parere personala, acest nou feature nu face altceva decat sa ingreuneze sistemul cu o noua optiune care este putin importanta.

Desprea dezactivarea optiunii “Siri Suggestion” am mai scris, si puteti face acest lucru urmand tutorialul “Disable Siri Suggestion Screen on iOS 9“.

Fix iOS 9 Slow Performance & Lag (iPhone, iPad & iPod Touch)

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
hur får man bort siri , iphone siri ehdotukset, ta bort siri förslag, ios 9 wyłączanie przezroczystosci, sainojan apale live walpaper, οι πολλές εφαρμογές επιβραδυνουν το iphone, какая програма є на самсунг как у айфона сири, http://www.google.com/search?client=mobile-firefoxos, siri-ehdotukset, időjárás alkalmazás letöltés nokia c503ra, hur tar jag bort siri förslag, Mobil önerileri devre dışı bırakma, tema de sainojen, Spel siri, maksud segarkan apa ya, hur tar man bort siri förslag, Uitzetten siri motorola, לבטל סירי בנייד acer, aplicatii pentru jocuri pe htc hd 7, waptrick jocuri cu impuscaturi,
Back to top button
Close