Tutoriale

SETARI NUMAR CENTRU MESAJE (SMS) PENTRU VODAFONE PREPAY SI VODAFONE ABONAMENT (ANDROID)

Daca sunteti posesorul unui telefon mobil cu Android 4.+ si nu puteti sa trimiteti mesaje text (SMS-uri) din reteaua Vodafone Romania, atunci trebuie sa stiti ca exista doua posibile cauze. Ori nu aveti credit suficient (valabil pentru cei care au cartele prepay , ori numarul centrului de mesaje (SMS) nu este setat corect. In mod normal numarul centrului de mesaje Vodafone, ar fi trebuit sa se seteze automat, dar se pare ca majoritatea telefoanelor mobile care sunt pe prepay Vodafone, seteaza numarul centrului de mesaje de la abonamente, iar din aceasta cauza expedierea mesajelor text (SMS) este imposibila.

Ca sa setati numarul centrului de mesaje pentru un prepay Vodafone, pe un smartphone Android,  va trebui sa urmati cativa pasi simpli.

1. Tastati codul : *#*#4636#*#*

Dupa ce tastati codul de mai sus, sa va deschide un meniu din care va trebui sa selectati "Phone Information" .

Phone Information

2. In meniul Phone Information, mergem la casuta din dreptul SMSC si introducem numarul centrului de mesaje Vodafone pentru cartele SIM prepay: "+40722006000",145

IMG_20121105_204252

*aceasta setare este testata pe Sony Ericsson Xperia Mini Pro cu prepay Vodafone.

Dupa ce ati scris acest numar la SMSC, parasiti meniul si reporniti telefonul. Dupa repornire ar trebui sa va permita expedierea SMS-urilor.

In mod normal, in casuta de la SMSC ar trebui sa fie setat numarul 40722004000, acesta fiind numarul centrului de mesaje pentru abonatii Vodafone.

Numar centru mesaje abonamente Vodafone : 40722004000
Numar centru mesaje cartele SIM prepay Vodafone: 40722006000

amtelefon.com – SETARI NUMAR CENTRU MESAJE VODAFONE ABONAMENTE SI PREPAY PE TELEFOANE MOBILE ANDROID.

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

12 Comments

 1. BUNA ZIUA SUNT ABONATUL CU NR 0720244333, SI NU MAI POT DA SMS , DE PRIMIT PRIMESC , MENTIONEZ CA EU SUNT NEVORBITOR , AM INCERCAT SI DE PE ALT TEL SI TOT NU FUNCTIONEAZA , MULTUMESC

 2. Daca aveti cartela de abonament Vodafone va trebui sa verificati ca numarul centrului de msesaje (SMSC). Asa cum observati in articol
  Numar centru mesaje abonamente Vodafone : +40722004000
  Numar centru mesaje cartele SIM prepay Vodafone: +40722006000.
  In articol se evidentiaza problema aparuta la unele smartphone-uri Android.
  Sper sa puteti rezolva problema.
  Daca problema persista si incercand cartela in alt telefon, poate fi o problema din centrala si va trebui sa va adresati unui reprezentant Vodafone local, pentru a reseta contul din centrala.

 3. Multumesc foarte mult de informatie, am crezut ca nu voi mai beneficia de sms uri ever, dar te-am gasit pe tine, foarte bine explicat si merge perfect

 4. Am abonament vodafone si un Samsung Galaxy S4 mini.Nu pot trimite imoticoane in continutul SMS ,aparatul transformandu-le imd in MMS si refuzand trimiterea.Ce pot face ?Multumesc,anticipat !

 5. Am un asus zenfone laser 550kl ?i am încercat întocmai ceea ce apare aici, dar când bag num?rul în spa?iul destinat ,,SMSC” ?i dau ,,Actualiza?i”, acesta îmi scrie în c?su?? ,,Update error”. Specific c? am scris corect totul.

 6. Intrati in aplicatia de SMS (nu in setarile telefonului) > SMS Settings > Centrul de mesaje > modificati sa fie +40722006000 in loc de cel vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button