What's New

Apeluri de pe numere necunoscute din Africa sau tari indepartate (Malawi, Chad, Maldives)

In ultima perioada multi oameni se plang ca sunt sunati de pe numere necunoscute, din tari indepartate. Daca este sa ne luam dupa prefix si dupa ce tara este identificata de telefonul mobil, aceste numere de telefon apartin unor tari din Africa Centrala, Africa de Sud sau din tari exotice indepartate.

In ultima perioada am primit si noi astfel de apeluri de pe numerele: +9606878121 (Maldives), +23590049941 (Chad), +265998889952 (Malawi)

Daca raspundem la aceste apeluri de pe numere de telefon necunoscute, de cele mai multe ori se aude o muzica sau o voce intr-o limba necunoscuta europenilor. In cele mai multe cazuri, telefonul suna doar o singura data sau de doua ori, dupa care apelul se inchide inainte sa raspundem.
Posibil ca acesta sa fie si scopul apelurilor. Sa dea un fel de “bip-uri”, ca mai apoi cel apelat sa sune inapoi. Sunt sanse mari ca aceste numere de telefon sa fie cu suprataxa.

Asadar, chiar daca sunteti abonat al Orange, Vodafone sau Telekom, cel mai bine este sa nu raspundeti la astfel de numere daca stiti ca nu prea are cine sa va contacteze din tari indepartate si mai ales, nu sunati inapoi la numere de telefon internationale pe care nu le cunoasteti. Riscati sa aveti un cost suplimentar substantial la factura pentru serviciul de telefonie mobila.

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button