iOS @AppleiPhoneMOBILE TIPS

Cum putem sa deblocam / decodam un iPhone cumparat de la Orange sau Vodafone

In cele mai multe cazuri, un iPhone blocat intr-o retea anume, este un iPhone cumpatat la un abonament special, cu un pret redus.

In Romania, Orange si Vodafone sunt singurii operatori de telefonie mobila care codeaza / blocheaza dispozitivele iPhone in retelele proprii.
Daca achizionati un iPhone la un abomanet Orange sau Vodafone, pretul acestuia va fi mai mic, in functie de valoarea abonamentului (cu cat este mai mare abonamentul, cu atat pretul iPhone-ului va fi mai mic) si a perioadei contractuale. 12 sau 24 de luni.
Trebuie sa stiti ca dupa expirarea perioadei contractuale, cand practic nu mai aveti nici o obligatie fata de operator, decat sa va platiti factura abonamentului, iPhone-ul nu va fi deblocat / decodat de la sine. Iar daca doriti deblocarea lui, acest proces nu se va face gratuit.

Cum deblocam un iPhone blocat in reteaua Vodafone Romania?

Sunt doua scenarii. Deblocarea unui iPhone si in timpul perioadei contractuale, si deblocarea dupa expirarea contractului.
In timpul perioadei contractuale, deblocarea se face contra taxei de 50,42 euro (TVA inclus). Aceasta taxa este valabila indiferent de perioada scursa din contract. De exemplu, daca ati achizionat un iPhone codat in reteaua Vodafone, la un contract pe 24 de luni, iar dvs. doriti deblocarea cu 1 luna inaintea expirarii contractului, va trebui sa platiti integral taxa de 50,42 euro (TVA inclus).
Dupa expirarea perioadei contractuale, deblocarea dispozitivelor iPhone este ceva mai ieftina. Taxa aplicata de operator va fi de: 10,08 euro (TVA inclus).

Pe langa scenariile de mai sus, mai sunt situatii in care un iPhone poate fi vandut codat, insa deblocarea acestuia se va face gratuit. Daca achizionati un iPhone “la liber” – fara contract – dintr-un magazin Vodafone, puteti solicita pe loc deblocarea terminalului. Acelasi lucru este valabil si la achizionarea unui iPhone cu o Cartela Vodafone, unde pretul nu va fi subventionat de operator.

Orice solicitare de deblocare a unui terminal iPhone va fi facuta intr-un magazin Vodafone, iar termenul este de 15 zile lucratoare. Din experienta noastra, va spunem ca nu a durat mai mult de 3 zile, insa sunt si utilizatori ale caror device-uri iPhone au fost deblocate dupa mai bine de o saptamana.

Cum deblocam un iPhone codat in reteaua Orange Romania?

Ca si in cazul Vodafone, Orange Romania codeaza telefoanele vandute la abonamente, cu preturi speciale.
Procesul de deblocare al unui iPhone codat in reteaua Orange Romania, este ceva mai simpla, mai rapida si nu necesita sa va deplasati la un service / magazin Orange. Tot ce trebuie sa faceti, este sa accesati pagina “Service Telefoane” > “Deblocare Telefon” din “Contul Meu“, sa introduceti codul IMEI al iPhone-ului pe care doriti sa-l deblocati, apoi sa faceti click pe “verifica seria”.

Dupa ce seria este verificata, veti fi redirectionati catre pagina in care se poate face plata online cu cardul pentru deblocare iPhone.
La Orange, taxa pentru deblocare iPhone in perioada contractuala este de 413.45 RON (TVA inclus) , iar pentru iPhone-urile care nu mai sunt in perioada contractuala, taxa este de 52.26 RON (TVA inclus) .

Nu incercati sa deblocati device-uri iPhone care au fost achizitionate la operatori din alte tari. De exemplu, daca aveti un iPhone blocat in Vodafone Germania sau Vodafone UK, acesta nu va putea fi deblocat la Vodafone Romania. Si in cazul Orange este acelasi lucru.
Pentru a debloca un iPhone cumparat din strainatate, va trebui sa identificati site-ul oficial al operatorului de la care l-ati cumparat si sa depuneti o cerere online pentru decodare.

Decodarea iPhone-ul se face prin retea, astfel neffind necesara deplasarea la o reprezentanta a operatorului sau la un service.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button