Internet MobileMOBILE TIPS

Problema Primire Apeluri Voce si SMS-uri in Reteaua Orange (Utilizatorii nu pot fi contactati pe Orange)

Inceputul lui 2016 nu vine tocmai bine pentru cea mai mare retea de telefonie mobila din Romania, Orange.

Nemplacuta problema apare in special la cei care si-au portat numerele de telefon dintr-o alta retea (Telekom, Vodafone), in reteaua Orange la final de an 2015.

Datele problemei pentru numere / abonamente portate in Orange

Abonatii care si-au portat un numar de telefon in reteaua Orange, nu pot fi contactati prin apeluri voce sau prin SMS. La apelurile voce primite pe un numar portat in Orange, va intra automat mesageria vocala, iar SMS-urile vor ajunge doar in momentul in care destinatarul initiaza un apel voce de pe numarul portat. Destul de neplacut, pentru acest lucru face practic destinatarul indisponibil pentru apeluri voce si SMS. Totusi, in acest timp serviciile de date internet merg fara probleme pe 4G, 3G sau 2G. Asadar, un posesor de iPhone pe care are un numar portat, este foarte posibil sa nu poata primi SMS-uri si apeluri voce dar poate primi apeluri voce / video prin FaceTime si mesaje scrise prin iMessages.

Rezolvarea problemei primire apeluri voce si SMS-uri in Orange

Din cate am inteles de la reprezentati ai Orange, aceasta este o problema la nivel national cu tate numerele portate in Orange la finalul lunii decembrie 2015, iar metode de rezolvare partiala sunt doua.

Prima metoda este ca utilizatorii de iPhone / iOS sau Android sa dezactiveze internetul 4G si sa lase active doar conexiunile 3G. Noi am testat aceasta metoda si a dat roade. Cu 4G dezactivat se pot primi apeluri si SMS-uri pe numarul portat. Retineti faptul ca 4G-ul trebuie sa fie dezactivat pentru a putea primi apeluri si SMS-uri chiar daca sunteti acasa sau la birou si folositi o conexiune WiFi.

A doua metoda, in cazul in care cea de mai sus nu functioneaza, este sa mergeti la o reprezanta Orange si sa cereti inlocuirea cartelei SIM.

Suportul  Orange (Relatii Clienti) au recunoscut faptul ca este o problema interna dar nu au dat niciun termen pentru remedierea acestei probleme.

O astefel de eroare a Orange poate indreptatii pe foarte multi abonati sa ceara rezilierea unilaterala a abonamentului Orange fara a fi nevoie sa plateasca operatorului taxe de reziliere sau alte comisioane, chiar daca abonamentul se afla inca in perioada contractuala.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
abonament jocuri ptr telefon, Www://http//go.store.ovi.mobi/entry/van/themes/206, ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ SAMSUNG GT C3520 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, windows telefon download, nu pot primii apeluri orange, Les codes secrets de gt _s5230 gratuit, suara panggilan pe., सिम प्रतिस्थापन आवेदन vodafone, problemer med mobilnett romania, le code universel de samsung GT-E1200i chinois, probleme portare orange, de ce nu pot primi apeluri pe motorola, Oražna ozadja hd, ทำอย่างไรเครี่องGT-E 2652 Wนี้ดาวร์ได้มี เพลง เกมสหี, code de verrouillage de telephone universel de tous les portables samsung gte2222, kodovi za nadogradnju softvera mobitela samsung e2121b, problemi chiamate orange romania, codigo network de samsung GT-C3520, nu pot primi apeluri orange, de ce nu pot primi apeluri orange,
Back to top button
Close