iOS @AppleiOS AppsMobile AppsWhat's New

Google Assistant pentru iOS (iPhone / iPad / Apple TV) – Mai bun decat Siri?

Siri este “prietenul” care face lucrurile in locul tau. Doar trebuie sa-i vorbesti, sa-i spui ce vrei si el executa intocmai ce-i ceri. Iti ofera informatiile pe care le soliciti, te ajuta sa-ti programezi intalnirile punand memento in aplicatiile Reminder sau Calendar, iti setetaza alarma si da play la muzica ceruta.

Fiind un program interactiv ce se bazeaza pe comenzile vocale, se intampla sa nu decurga totul perfect intotdeauna. Fie nu intelege deloc ce-i cerem, fie executa altceva decat ce i-am cerut. In putine cazuri ce-i drept.
Siri este totusi prietenul care este gata sa ne ajute toata ziua si raspunda “prezent!” pe toate device-urile Apple: iPhone, iPad, MacBook, MacApple Watch si Apple TV. Apple a dezvoltat constant acest serviciu, iar odata cu ultimul update major al macOS, acesta a fost introdus si pe calculatoarele / laptop-urile Mac. Din pacate, acesta ofera suport pentru un numar limitat de limbi, iar asa cum este de asteptat, Romania nu este pe lista tarilor care beneficiaza de Siri in limba proprie. Chiar daca avem multi poseori de produse Apple, in special iPhone, trebuie sa ne obisnuim cu gandul ca noi am fost mereu lasati la urma, cand a fost vorba de suport regional. Apple Pay o sa intre in Romania, cel mai probabil cand Somalia va deveni o putere economica mai mare decat China.
In ceea ce priveste comenzile vocale in limba romana pe iPhone si iPad, avem sanse ca lucrurile sa mearga ceva mai repede si sa beneficiem de acesta optiune. dar nu cu Siri, ci cu Google Assistant.

Google a anuntat recent, lansarea Google Assistant pentru iOS. Momentan serviciul este disponibil ca aplicatie standalone numai in USA, insa se poate testa un “preview” in aplicatia de messenger Allo a Google, pana serviciul se va extinde si aplicatia va putea fi instalata de toti utilizatorii de iPhone din intreaga lume.
Pana acum s-au facut o serie teste si comparatii intre Siri si Google Assistant pe iOS. Problema cea mai mare a Google Assistant este legata de restrictiile impuse de Apple pe iOS. De exemplu, cel putin pentru moment nu-i putem cere serviciului Google sa deschida camera foto de pe iPhone si sa faca o poza.

Comparativ cu Siri, se pare ca Google Assistant intelege mai bine comenzile vocale si ofera solutii si raspunsuri mai pertinente si mai pe placul utilizatorilor. Sinceri sa fim, nu consideram ca este o surpriza daca tinem cont de faptul ca Google Translate ofera de ani buni suport pentru aproape toate limbile.
Plecand de la la premisa ca Google doreste sa se faca inteles in toate limbile, nu mare ar fi surpinderea ca utilizatorii din Romania sa beneficieze de Google Assistant in limba romana pe device-urile iOS, inainte ca Apple sa ofere aceasta facilitate cu Siri.
Pe piata din Romania, nu cred ca se pune problema de concurenta acerba intre Siri si Google Assistant. Nu cred ca exista o statistica, dar s-ar face, estimez in jur de 1 – 2% procentul celor care folosesc in prezent Siri pe iPhone, iPad, Mac, Apple Watch sau Apple TV. Frecvent zic. Sunt convins ca numarul ar fi mai mare daca s-ar introduce si comenzile vocale in limba romana. Asteptam :)

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
Mobile Phone Model GT S5620 - APLIKACJE DO POBRANIA ZA DARMO NA TEL SAMSUNK,
Back to top button
Close