What's NewFacebookiOS @AppleiOS AppsiPhoneMobile AppsMobile Navigation @GPS

Instagram renunta la Google Map pentru Locatii

Instagram Location by Apple Map - Facebook renunta la Hartile Google

Google Map este la ora actuala cel mai mare furnizor de harti pentru foarte multe aplicatii de GPS si localizare. Vastele optiuni de adaugare locatie business, locuri de vizitat, repere, obiective turistice si multe altele, au facut din Google Map un Wikipedia al locatiilor.
In ultimi ani insa, Google a renuntat sa mai furnizeze API gratuit pentru o serie de aplicatii si aplicatii web. Developerii de website-uri au simtit cel mai bine aceasta schimbare, cand au fost “invitati” sa plateasca per afisari pentru hartile interactive preluate pe paginile web si in aplicatii.
Preturile excesive pentru API ale Google Map, au determinat si furnizori de aplicatii sa se reorienteze. Asa se face ca in momentul de fata, utilizatorii de Instagram vor utiliza Apple Map pentru locatii, in loc de Google Map.

Facebook Inc. companie ce detine Instagram, au introdus Apple Map in locul Google Map pentru toti utilizatorii de iOS / iPhone.

Avantaje si dezavantaje Apple Map in Instagram pentru iPhone
Aceasta schimbare a reusit deja sa surpinda milioane de utilizatori din intreaga lume. Apple Map pentru iOS se integreaza mult mai bine pe iOS, oferind suport pentru “dark mode”. Cu toate acestea, Apple Map mai are mult pana va avea indexate locatiile din Google. Utilizatorii vor gasi mai greu sa deloc unele locatii, cum ar fi obiective turistice, localuri, cluburi, plaje si multe altele pe care Google Map le are marcate pe hartile sale.
Apple are hartile bine dezvoltate pentru USA, insa Instagram este folosita de milioane de utilizatori din intreaga lume si din locatii din care Apple Map nu are prea multe informatii.

Momentan trecerea de la Google Map la Apple Mac s-a facut numai pentru utilizatorii de iOS si Instagram, insa nu ar fi exclus ca in viitorul apropiat sa se intample acelasi lucru si cu aplicatia Facebook pentru iPhone / iPad. La check-in sa fim nevoiti sa ne alegem o locatie furnizata de Apple Map.

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button