FacebookMobile AppsMOBILE TIPS

Cum putem dezactiva Nearby Friends (sau notificatiile pentru acest feature) in aplicatia mobila Facebook

In ultima vreme Facebook a adaugat o serie de feature-uri noi pentru aplicatia mobila, printre care si Nearby Friends, feature care le permite utilizatorilor sa share-uiasca locatia cu prietenii (sau mai exact notifica prietenii unui utilizator cand acesta se afla in apropiere de ei). Avand in vedere ca acest feature este unul optional (ramane la latitudinea utilizatorilor daca vor sa il foloseasca sau nu), pentru a putea fi functionabil, evident ca si prietenii vor trebui sa il activeze din aplicatia mobila folosita pe smartphone-ul din dotare (feature-ul poate preciza exact locatia unui utilizator daca acesta alege sa share-uiasca locatia pe harta pentru o anumita perioada de timp).

Facebook-Nearby-friends

Odata activat feature-ul, acesta nu va fi dezactivat automat, ci utilizatorul va trebui sa il dezactiveze manual atunci cand nu v-a mai dori sa isi faca locatia cunoscuta. Pentru a dezactiva Nearby Friends in aplicatia mobila Facebook (atat pe Android cat si pe iOS), dati tap pe More > Nearby Friends > Location Settings > Location Sharing (in felul acesta veti putea sa pastrati un record asupra locatiei dvs, insa aceasta nu va fi share-uita cu prietenii de pe Facebook).

disable-nearby-friends

In cazul in care considerati Nearby Friends ca fiind un feature care incalca intimitatea si nu doriti sa il folositi pentru a localiza sau a fi localizat de catre prieteni (locatia nu poate fi share-uita cu prietenii prietenilor sau cu publicul), atunci nu trebuie decat sa il lasati dezactivat (cum este acesta setat in mod default), sau sa il dezactivati urmand indicatiile de mai sus. Daca nu va deranjeaza sa share-uiti locatia cu prietenii de pe Facebook, dar sunteti iritati de notificatiile afisate de acest feature, puteti dezactiva push notifications dand tap pe More > Account Settings > Mobile Push.

Nota: Pentru a linisti utilizatorii care considera Nearby Friends o incalcare a intimitatii, dar nu se pot abtine sa foloseasca acest feature, Facebook ii asigura pe acestia ca vor putea oricand sa stearga datele inregistrate de acesta de pe serverele retelei de socializare direct din setarile aplicatiei mobile.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
facebook emplacement telefon jeu, близки приятели във фейсбук за андроид, %facebook, डाउनलोड फेसबुक app, близки приятели facebook, insta opcija pronadite prijatelje u blizini, близки приятели във фейсбук, एच डी फेसबुक, de ce nu am nearby friends??, طريقة تعطيل nearby friend, %faceboock, फेसबुक एप्लिकेशन, kako iz.prijatelja na f.huawei .mo., %acevok, вимкнути місцезнаходження самсунг j5, %ace book, functia nearby de pe facebook, cum activez functia nearby friends?, nearby friends تفعيل,
Back to top button
Close