Android @GoogleFacebookiOS @Apple

Trucuri, sfaturi si caracteristici ascunse Facebook

11 lucruri pe care nu le stiai despre Facebook.

Facebook este cea mai mare retea sociala din lume, cu peste 1,5 miliarde de nume utilizatori. Chiar daca petreceti mult timp cu aplicatia Facebook, este posibil sa nu fi explorat tot ce are de oferit. Pentru aceasta avem o lista cu sfaturi, trucuri si caracteristici pe care nu le stiati.

Indiferent daca rulati Facebook pe un Samsung Galaxy S7 Edge sau pe un Google Pixel, veti gasi sfaturi utile pentru sortarea prin feed-ul dvs. de stiri, imbunatatind securitatea contului dvs., gasind cel mai bun continut mai rapid si schimband mai usor actualizarile de stare , Plus multe altele.

1. Gestionati notificarile

Esti bombardat zilnic de un potop actualizari si alerte de la prietenii tai? Veti fi usurat cand vei afla ca Facebook poate face de fapt destul de usor comutarea si dezactivarea anumitor tipuri de notificari.

Intrati la Setari > Setari aplicatie > Setari notificari (Settings > App Setings > Notifications). De acolo veti putea sa activati sau sa dezactivati alertele pentru postarile de pe perete, comentariile, solicitarile prietenilor, etichetele fotografice, invitatiile la evenimente si multe altele.

Gestionati notificarile Facebook
Tineti notificarile Facebook sub control

2. Share din alte aplicatii

Share intre aplicatii este una dintre punctele forte ale Android, deci folositi-o: atingeti butonul Share in timp ce vizualizati o galerie foto, un browser web sau orice altceva, iar Facebook va aparea ca una dintre optiuni.

Aceasta este o modalitate excelenta de a partaja ceva in cronologie fara a trebui sa intrati efectiv in Facebook si astfel veti obtine toate optiunile obisnuite de actualizare a starii.

facebook sharing
Share direct de pe Android pe Facebook.

3. Gasiti locuri interesante in apropiere

Aplicatia Facebook pentru Android poate face anumite trucuri pe care un site pentru desktop nu le poate face, cum ar fi utilizarea mai buna a locatiei dvs. Alegeti Locatii din apropiere (Nearby Places) pentru a gasi locatii din jurul dvs. care au propria pagina Facebook.

Este o modalitate la indemana de a descoperi restaurante, baruri, magazine sau alte locuri, daca va aflati intr-o zona necunoscuta a lumii. Atingeti orice intrare pentru mai multe informatii despre acel loc.

facebook locurile din apropiere
Obtineti o harta a cartierului pe Facebook.

4. Opriti videoclipurile de la redarea automata

Una dintre cele mai utile din setarile aplicatiei Facebook este Video Autoplay. Va permite sa activati sau sa dezactivati redarea automata sau sa o activati atunci cand va conectati numai la o conexiune WiFi.

Acest lucru va economisi utilizarea datelor in timp ce sunteti afara, precum si  puteti stopa feed-ul dvs. de stiri ce uneori va apare intr-o lista ametitoare de clipuri cu diverse lucruri si animatii amuzante.

Intrati la Setari > Setari aplicatie > Autoplay (Settings > App Setings > Autoplay).

facebook video autoplay
Preia controlul asupra redarii automate a videoclipului in fluxul dvs. de stiri pe Facebook.

5. Salvati videoclipuri si linkuri pentru mai tarziu

De multe ori din lipsa de timp nu putem urmari unele clipuri interesante ale prietenilor… din fericire exista o solutie la aceasta problema. Daca apasati pe sageata drop-down de langa o postare de fluxuri de stiri care contine un videoclip sau un link, puteti salva continutul pentru a reveni mai tarziu.

Un continut marcat este pastrat sub titlul Salvat in meniul principal al aplicatiei (apasati See All sub Aplicatii daca nu este vizibil), astfel incat sa va puteti intoarce lavizualizarea acestuia in timpul liber.

facebook salvati video
Salvati videoclipuri si linkuri pentru mai tarziu.

6. Verificati securitatea contului

Din interiorul aplicatiei Facebook, atingeti Setari cont > Securitate > Sesiuni active  (Settings > Account Setings > Security and login) si aici daca veti da pe See More puteti vedea toate locatiile si dispozitivele asociate contului dvs. Facebook.

Daca observati ceva suspect, faceti clic pe pictograma de deconectare. Este mai bine sa fii in siguranta decat va para rau, astfel daca faci o greseala si te deconectezi de la unul din propriile dispozitive sau browsere, poti sa te conectezi din nou.

securitatea contului facebook
Verificati daca recunoasteti toate sesiunile active de securitate pe Facebook.

7. Filtrati feedurile de stiri

Poate nu stiati dar nu trebuie sa va multumiti pentru lista standard de stiri cu actualizari. Aplicatia Facebook va ofera acces la listele personalizate din meniul principal. Pentru a schimba lista in care apare cineva, pur si simplu accesati profilul sau si apasati Prieteni > Editeaza lista de prieteni.

Daca doriti sa adaugati sau sa eliminati orice lista intreaga (“familie” sau “cei mai buni prieteni”, de exemplu), va trebui sa faceti acest lucru de pe un computer.

facebook familie
Utilizati liste pentru a filtra prietenii si familie pe Facebook.

8. Ascundeti feedurile unui prieten

Uneori dorim sa nu mai vedem actualizarile unor prieteni fara a ii dezamagi sau a le bloca postarile. Poate doriti sa pastrati pretentia ca sunteti prieteni, in ciuda faptului ca niciodata nu doriti sa le vedeti sau sa le auziti din nou.

Pentru aceasta, mergeti la pagina lor, alegeti Following, apoi selectati Unfollowing. Ei nu vor sti, dar nu veti vedea niciodata postarile lor sau mesajele la care sunt etichetate.

facebook tips pentru a nu urmari actualizari prieteni
Nu vrei sa vezi postarile unui prieten pe Facebook? Apasa Unfollow.

9. Prioritizati feedul unui prieten

 

Daca doriti sa faceti opusul prin a vede primul, pentru a alege sa vedeti postarile unui anumit prieten inainte de toate celelalte. Pur si simplu mergeti la pagina lor, apasati alegeti Following, apoi selectati See First.

Orice postari facute de acest prieten va ajunge in partea de sus a fluxului de stiri, astfel incat sa nu le pierdeti niciodata.

facebook vizualizare actualizarile prietenilor primul
Vedeti ce a facut cel mai apropiat prieten inaintea tuturor celorlalte postari pe Facebook.

 

10. Utilizati o aplicatie mai usoara decat Facebook, pentru a economisi memoria

Aplicatia Facebook nu este doar enorma, ci este si un mare mancator de resurse. Puteti economisi spatiu si memorie utilizand o aplicatie alternativa, cum ar fi Metal sau Tinfoil, care sunt in mod special skin-uri personalizate pentru versiunea web a Facebook. Metal este un pic mai simpatica si ofera mai multe caracteristici, cum ar fi o fila de notificare si o fereastra plutitoare. Exista, de asemenea, o aplicatie oficiala Facebook Lite.

In caz contrar, puteti sa adaugati o scurtatura pe site-ul Facebook pe ecranul dvs. de pornire si sa il utilizati. In Chrome, puteti permite, de asemenea, notificari de pe site,  daca intrati in Setari > Setari site > Notificari (Settings > Site settings > Notifications) si asigurandu-va ca acestea sunt activate si deblocate pentru Facebook.

Comenzi rapide Facebook pe Chrome
Adaugati o comanda rapida pe ecranul de pornire sau utilizati un pachet personalizat pentru a economisi spatiu si RAM din Facebook.

 

11. Gasiti Wi-Fi 

Facebook tocmai a lansat noua sa caracteristica pentru a ajuta utilizatorii sa gaseasca cele mai apropiate hotspoturi Wi-Fi la nivel global. Un purtator de cuvant al Facebook a spus: “Pentru a ajuta oamenii sa ramana conectati cu comunitatile lor si sa gaseasca experiente in jurul lor, lansam o functie care sa va ajute sa gasiti conexiunea wi-fi langa dvs. Am testat aceasta caracteristica si am primit un feedback extraordinar ca nu este util doar pentru persoanele care calatoresc, ci este util in special in zonele cu conectivitate slaba la reteaua mobila. ”

Iata cum sa utilizati aceasta caracteristica: In aplicatia Facebook (pe Android sau iOS), apasati fila More (pictograma cu trei randuri din partea dreapta sus) si apoi Find Wi-Fi. Dupa ce deschideti fila Find Wi-Fi, porniti-o. Apoi, puteti vedea toate locurile de acces disponibile pe o harta langa locatia dvs., plus informatii precum orele de deschidere pentru companiile care le gazduiesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button