What's New

Atentie! Programele antivirus rateaza detectia a 70% dintre virusii noi

Conform unui raport realizat de compania de securitate Damballa, care vizeaza intervalul Q4-2014, eficacitatea produselor antivirus ca modalitate de prevenire a infectarilor cu malware este foarte scazuta, atunci cand vine vorba de amenintarile nou aparute.

it_photo_104221

Astfel incat, in prima ora dupa raportare, noile forme de malware raman nedetectate in aproximativ 70% dintre cazuri. Mai mult decat atat, in urma proceselor de scanare realizate in mod succesiv pentru identificarea de noi semnaturi malware, rata de detectie este de numai 66% in primele 24 ore si 72% la o saptamana dupa raportare. In ceea ce priveste atingerea ratei de detectie totala, de 100%, se pare ca producatorii antivirus au nevoie de aproape 6 luni pentru crearea semnaturilor necesare identificarii noilor forme de malware, timp in care infectarea se poate propaga libera pe sistemele presupuse ca fiind protejate.

De asemenea, raportul arata importanta automatizarii proceselor manuale de verificare, respectiv diminuarea situatiilor de detectie fals-pozitiva, facilitand folosirea resurselor de personal calificat. In sprijinul reducerii efortului depus, Damballa recomanda ca echipele de securitate sa utilizeze instrumente pentru depistarea infectarilor reale, apte sa atinga macar limitele statistice pentru detectia cazurilor pozitive de infectare. Totodata, este necesara integrarea fiabila intre sistemele de detectie si raspuns, precum si de reguli de securitate care sa permita aplicarea de raspunsuri automate la amenintari cu grad suficient de incredere.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
telefonu galasi x5 are antivirus, Stiahnuť pre mobily LG antivir zadarmo nie android, scanare gratis iphone 4, antivirus for samsung mobile 6790 model, telecharg, firewall mobil na stiahnutie, antivirus pentru telefon htc, Antivirus de descărcat pentru telefon nokia, thmes.n73.gore.mobiel, telecharger antivirus mobil nokia 5800, Stergere virusi telefon nokia e66, anti virus de nokia 5530 gratuit, antivirud za mobitel motorola, nokia 5230 mobilne antiverus, Aplicatie antivirus pentru telefoane nokia, telecharger antivirus pour lg java gratuit, virus telefoane nokia, download free antivirus pt telefon simbian, antivirus pentru telefon samsung galaxy, telecharger antivirus nokia n97 mini gratuit,
Back to top button
Close