What's New

Atentie! Programele antivirus rateaza detectia a 70% dintre virusii noi

Conform unui raport realizat de compania de securitate Damballa, care vizeaza intervalul Q4-2014, eficacitatea produselor antivirus ca modalitate de prevenire a infectarilor cu malware este foarte scazuta, atunci cand vine vorba de amenintarile nou aparute.

it_photo_104221

Astfel incat, in prima ora dupa raportare, noile forme de malware raman nedetectate in aproximativ 70% dintre cazuri. Mai mult decat atat, in urma proceselor de scanare realizate in mod succesiv pentru identificarea de noi semnaturi malware, rata de detectie este de numai 66% in primele 24 ore si 72% la o saptamana dupa raportare. In ceea ce priveste atingerea ratei de detectie totala, de 100%, se pare ca producatorii antivirus au nevoie de aproape 6 luni pentru crearea semnaturilor necesare identificarii noilor forme de malware, timp in care infectarea se poate propaga libera pe sistemele presupuse ca fiind protejate.

De asemenea, raportul arata importanta automatizarii proceselor manuale de verificare, respectiv diminuarea situatiilor de detectie fals-pozitiva, facilitand folosirea resurselor de personal calificat. In sprijinul reducerii efortului depus, Damballa recomanda ca echipele de securitate sa utilizeze instrumente pentru depistarea infectarilor reale, apte sa atinga macar limitele statistice pentru detectia cazurilor pozitive de infectare. Totodata, este necesara integrarea fiabila intre sistemele de detectie si raspuns, precum si de reguli de securitate care sa permita aplicarea de raspunsuri automate la amenintari cu grad suficient de incredere.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
antivirus pentru telefon lg, application pour nokia 5800 antivirius, nokia n73 aantivirais keline, nokia 5230 mobilne antiverus, élő háttérképek tablet pc, dawnload anti virus pentru telefoane nokia gratuit android, aplicatii anti virus pt telefon firefox os, انتي فايروس سيمبيات ي٥, scanare virusi iphone, Windows dowland pe telefon pt sony ericsson, telecharger antivirus 360 gratuit pour nokia xpressmusic 5630, Scanare Antivirus pentru telefoane JAVA, virusirto letöltése nokia telefonra, download antivirus ptr telefon NOKIA N 900, Anti virus telefo si gescarcari de lg, antivirus pentru nokia 5233 de derscarcat gratis, antivirus pentru telefon huawei, installer antivirus nokia x6 16GB, stergere virus telefon simbyan(descarcare, antivirus pt telefon htc,
Back to top button
Close