What's New

Atentie! Programele antivirus rateaza detectia a 70% dintre virusii noi

Conform unui raport realizat de compania de securitate Damballa, care vizeaza intervalul Q4-2014, eficacitatea produselor antivirus ca modalitate de prevenire a infectarilor cu malware este foarte scazuta, atunci cand vine vorba de amenintarile nou aparute.

it_photo_104221

Astfel incat, in prima ora dupa raportare, noile forme de malware raman nedetectate in aproximativ 70% dintre cazuri. Mai mult decat atat, in urma proceselor de scanare realizate in mod succesiv pentru identificarea de noi semnaturi malware, rata de detectie este de numai 66% in primele 24 ore si 72% la o saptamana dupa raportare. In ceea ce priveste atingerea ratei de detectie totala, de 100%, se pare ca producatorii antivirus au nevoie de aproape 6 luni pentru crearea semnaturilor necesare identificarii noilor forme de malware, timp in care infectarea se poate propaga libera pe sistemele presupuse ca fiind protejate.

De asemenea, raportul arata importanta automatizarii proceselor manuale de verificare, respectiv diminuarea situatiilor de detectie fals-pozitiva, facilitand folosirea resurselor de personal calificat. In sprijinul reducerii efortului depus, Damballa recomanda ca echipele de securitate sa utilizeze instrumente pentru depistarea infectarilor reale, apte sa atinga macar limitele statistice pentru detectia cazurilor pozitive de infectare. Totodata, este necesara integrarea fiabila intre sistemele de detectie si raspuns, precum si de reguli de securitate care sa permita aplicarea de raspunsuri automate la amenintari cu grad suficient de incredere.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
Antivirus ptq tel lg, antivirud za mobitel motorola, installer antivirus nokia x6 16GB, antivirus telefon nokia free, Antivirus pt telefon nokia download, JEUX JAVA ANTI VIRUS .COM, stergere virus telefon simbyan(descarcare, antivirus pt telefoane cu sistem java symbian, telecharger anti-virus n900 , antivirus pentru telefon huawei, Antivirus de descărcat pentru telefon nokia, téléchargez anti-virus nokia x6, antivirus for samsung mobile 6790 model, antivirus gratuit pour nokia fichier jar, dawnload antivirus pour mobile java, Windows dowland pe telefon pt sony ericsson, Anti virus telefo si gescarcari de lg, Aplikacia na stiahnutie zadarmo pre LG mobily antivírusy software, antivirus a telecharger pour lg java, antivirus pentru nokia 5233 de derscarcat gratis,
Back to top button
Close