Android @GoogleMobile AppsMOBILE TIPS

AntiVirus pentru smartphone-uri cu Android. Avem nevoie de antivirus pentru telefonul mobil sau ne putem proteja si singuri?

Inainte de a cauta sa instalati un antivirus pentru un telefon mobil / smartphone cu sistem de operare Android, trebuie sa stabiliti in primul rand daca acesta este cu adevarat necesar pe telefonul dumneavoastra, iar in al doilea rand, daca sunteti dispusi sa aveti un telefon mobil cu un Android ceva mai lent si care este predispus sa se blocheze din cauza rularii scannerului antivirus.
Da, este foarte adevarat ca atat pe un PC cu Windows, cat si pe un telefon mobil cu Android, antivirusul consuma resurse de sistem. Memorie si timpi pe procesor.

Avem nevoie de antivirus pentru telefonul mobil sau ne putem proteja si singuri?

In primul rand asigurati-va ca telefonul dvs. nu a fost root-at sau instalat pe el un ROM neoficial. Aceasta este cea mai mare bresa de securitate la un telefon mobil Android.

In cazul in care aveti mail-uri business / corporate / cu date sensibile si primiti atasamente in mod frecvent, este bine sa fiti putin mai securizat si atent, dar nu neaparat sa folositi un antivirus. Orice sistem de operare Android nu permite instalarea sau rularea directa a unei aplicatii fara acordul dvs. Este un fel UAC (User Access Control) al sistemelor de operare Microsoft Windows, de la Windows Vista incoace.
Pentru un plus de protectie din internet sau chiar din WiFi / Bluetooth, inainte de va gandi la un ativirus este bine sa aveti in vedere urmatoarele:

1. Nu va conectati la o retea WiFi gratuita din locuri publice. Pe plaja, in cafenele, mall-uri, pub-uri si alte locatii din care pot fi conectati mai multi utilizatori. In mod normal, orice informatie care trece printr-un router poate fi decriptata, iar pentru un hacker nu este greu sa va “intre” in telefonul mobil si sa va acceseze datele personale, poze, filme, mail-uri si alte documente.

2. Nu lasati bluetooth activat decat daca folositi un handsfree sau aveti de transferat fisiere. Prin acest protocol exista hack-uri care va pot conecta fara voia dvs. la un alt device de unde se pot extrage date confidentiale.

3. Dezactivati serviciile de share, data exchange, screen mirroring si sincronizare fara fir. NFC, S Beam, Nearby Devices, Screen Mirroring.

data exchange android

4. Nu instalati aplicatii decat din Play Store si cand instalati fiti atenti la ce date din telefonul dvs. cer acestea acces.

5. In unele aplicatii sau site-uri pe care le acesati de pe telefonul mobil apar bannere cu reclame inselatoare, care va spun ca telefonul dvs. este virusat si ca este necesara instalatea unui antivirus. Nu va lasati pacaliti de astfel de masaje. Este foarte posibil sa va alegeti chiar cu un virus sau malware de Android in urma unei asemenea actiuni.

Fiind atenti la aceste cinci puncte enumerate mai sus, cumpararea si instalarea unui antivirus pe telefonul dvs. este lipsita de justificare. In plus, toti producatorii de antivirus ofera solutiile complete contra cost. Investitia nu ar fi justificata iar protectia 100% oricum nu va poate garanta nimeni. Oricand poate sa apara o aplicatie malware sau un virus nou care va fi cu un pas inaintea sistemelor de protectie.

Cred ca a plati pentru un produs care nu îti va oferi oricum protectie nu reprezinta o reducere rationala a riscurilor. Utilizatorii achizitioneaza însa multe lucruri din diverse motive. În practica, utilizatorii nu vor întâlni aplicatii raufacatoare, potential purtatoare de malware. Multi dintre utilizatori nu cunosc pe nimeni care sa fi instalat vreodata o aplicatie cu probleme
– Adrian Ludwig (inginer-sef pe probleme de securitate Android la Google)

Tags

One Comment

  1. Eu am folosit pe Androidul meu un ativirus si nu a fost bine deloc, mai rau se bloca… l-am dezinstalat.

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
nokia.mob/entry/van/main/x7-00, go.ovi.mobi.apps.entry.van.N112, Store.ove.Mob/entery/Thems/202, العابnokia.mobi/entry/van/main/c7-00, antivirus htc mobile pentru instalare, go.store.ovi.mobi/entry/van/main/701, go.store.ovi.mobi/entry/van/main/n8-00, nokia mobi entry ven games, http://nokia.mobi/entry/van/main/C7-00, go.storovi.mobi/entry/van/main/c7-00, http://go.store.nokia.mobi/entry/van/games/210, nokia.mobi/entry/van/main/C7-00, go.store.ovi.mobujmkmi/entry/van/apps/C5-05, http://nokia.mobi/entry/van/main/C7-00د, xxnxxia.mobi/entry/van/main/808pureview, Инсталиране анти вирусна прилужение мобилно за нокиа , xxnxsxia, nokia.mobi/entry/van/main/701, كريمه‏ ‏سكسيnokia.mobi/enthttpvan/main/701, antivirus for android samsung s7 edge,
Back to top button
Close