iPhoneTutorialeWhat's New

Unde poti repara iPhone 6S sau iPhone 6S Plus dupa 2022

Apple are un program de service foarte robust pentru toate device-urile produse de companie. Service pentru iPhone, AirPods, Mac, MacBook, Apple TV si alte produse marca Apple este recomandat sa se face numai in unitati care au certificarea companiei americane. Acestea trebuie sa respecte standarde de calitate si de cele mai multe ori device-uri precum: iPhone, AirPods, Apple Watch sunt schimbate daca apare o problema in perioada de garantie. 24 de luni de la data la care produsul a fost cumparat din magazin.

Un model de iPhone pus in vanzare va beneficia de service pentru cel putin 5 ani de la data la care unltimul produs din acel model a fost vandut de Apple. Dupa 5 ani produsul este considerat vintage (invechit) si sunt putine sanse ca sa mai gasim piese de schimb intr-un service autorizat Apple. Dupa 7 ani produsul este considerat perimat (obsolete), ceea ce inseamna ca in niciun service nu o sa mai gasim piese de schimb. Display, baterie, placa de baza, microfoane, difuzoare si alte componente ce compun partea hardware.

In 2022, Apple a inclus iPhone 6S si iPhone 6S Plus pe lista de produse invechite (vintage), alaturi de iPhone 4, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5S, iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Asta inseamna ca au trecut 5 ani de cand Apple a incetat sa mai distribuie iPhone 6S si iPhone 6S Plus spre vanzare si mai putin de 7 ani.

Unde poti repara iPhone 6S sau iPhone 6S Plus dupa 2022
Unde poti repara iPhone 6S sau iPhone 6S Plus dupa 2022

Unde poti repara iPhone 6S sau iPhone 6S Plus dupa 2022

Daca ai un iPhone 6S sau iPhone 6S Plus care necesita reparatii si nu vrei sa te desparti de el, unele unitati service autorizate Apple ar mai putea avea pe stoc piese de schimb. In cazul in care service nu mai are piesele necesare reparatiei (baterie, display, microfon, etc), singura varianta ramane un service de telefonie mobila “de cartier”. De cele mai multe ori aceste unitati service “de cartier” tin mai multe modele de telefoane defecte pentru piese de schimb si este o probabilitate foarte mare ca aici sa poti repara iPhone 6S sau un model mai vechi.

Exista insa si riscuri. Un service care nu este autorizat Apple nu va respecta standardele de calitate impuse de companie si nici nu va oferi garantie pentru componentele inlocuite. Dar aici poti repara un iPhone 6S sau iPhone 6S Plus. De exemplu, daca aveti de schimbat o baterie la un iPhone 6S dupa 2022, cel mai probabil aceasta va fi luata de pe alt iPhone 6S cu alte defecte sau va veni de pe o “piata neagra”. Sa fie o baterie contrafacuta care sa nu se ridice la performantele uneia originale. In acelasi fel se poate proceda si daca aveti de schimbat un ercan spart al iPhone.

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button