iOS @AppleiOS NewsiPhoneWhat's New

iPhone SE – Preturi, caracteristici tehnice si design

Saptamana trecuta, compania Apple a anuntat in cadrul mult asteptatului eveniment din Cupertino, lansarea noului iPhone SE si altor device-uri produse de companie.

Zvonurile cu privire la data lansarii si la design au fost confirmate. Noul iPhone SE are marime si linii de design identice cu iPhone 5 / 5S. Apple a pregatit totusi destul de multe surprize pentru acest model “intermediar” de iPhone.

Conform traditiei din ultimii ani, Apple lanseaza noile modele de iPhone, toamna. Si inca isi pastreaza traditia. Spunem acest lucru, pentru ca iPhone SE poate fi considerat un hibrid obtinut prin plaseara unui iPhone 6S sub carcasa unui iPhone 5S.

iPhone SEDe unde vine numele “SE” pentru noul model de iPhone?

In cadrul ceremoniei de lansare a iPhone SE, Apple omis sa faca unele specificari cu privire la noul model. Prima omisiune este legata de numele noului smartphone al companiei. Surse de pe piata spun ca initialele “SE” ar veni de la “Special Edition“. Acest model chiar fiind o editie speciala, daca ne luam dupa specificatiile tehnice, design si data de lansare. Unele surse spun ca “SE” vine de la “Smaller Edition“. Nici acest lucru nu ar fi exlus. iPhone SE fiind o editie in miniatura a iPhone 6S.

iPhone SE – Specificatii Tehnice Complete si comparatie cu iPhone 6S

Variante de culori iPhone SE

Noul model vine in patru variante de culori: argintiu (Silver), auriu (Gold), gri (Space Gray) si roz auriu (Rose Gold).

Screen Shot 2016-03-28 at 10.45.18

Practic nimic nu este nou in ceea ce priveste variantele de culori pentru iPhone SE. Acestea se mentin de la iPhone 6s, care desi nu mai este cel mai nou model, este considerat varf de gama pentru Apple.

Spatiul de stocare este mai putin geneor decat de iPhone 6s, SE-ul avand doar doua variante de 16GB si 64GB capacitate de stocare interna. Cel mai probabil, din cauza dimensiunilor mai reduse s-a renuntat la o varianta cu o capacitate de stocare de 128GB.

Odata cu lansarea acestui model, Apple a “recunoscut” ca modelul de design al iPhone 5 si iPhone 5s a fost cel mai reusit de pana acum. iPhone SE imita perfect designul iPhone 5s, avand o lungime de 123.8 mm (4.87 inches), latime de 58.6 mm (2.31 inches) si grosime de 7.6 mm (0.30 inch).
Greutatea de 113 grame si dimensiunile reduse, fac din iPhone SE un smartphone micut si robust, dar deloc slab in ceea ce privesc performantele.

Display-ul Retina widescreen Multi?Touch cu o diagonala de 4-inch si o rezolutie de 1136 x 640 pe 326 ppi, este capabil sa redea imagini foarte clare in culori vii. Feature-ul 3D Touch nu este prezent pe acest model de iPhone, cel mai probabil din cauza diagonalei reduse.

Desi este un device cu marimi reduse, iPhone SE imprumuta puternicul procesor A9 prezent pe iPhone 6s, si un coprocesor grafic M9 (motion coprocessor). Pe site-ul oficial al smartphone-ului, Apple nu specifica nimic despre memoria RAM, insa din cate se pare acesta are 2 GB RAM, ca si modelele iPhone 6s si iPhone 6s Plus.

iPhone SE nu se lasa mai prejos decat iPhone 6s nici cand vine vorba de poze si inregistrare video. Camera principalaiSight, este capabila sa captureze imagini la rezolutii de 12?megapixeli. Live Photos, Autofocus cu Focus Pixels, Auto HDR, Panorama si alte caracteristici ale iPhone 6s, fiind incluse pe noul model. O caracteristica mai putin placuta, este camera frontala FaceTime HD de doar 1.2?megapixeli si cu o capacitate de inregistrare de 720p HD. Asadar, iPhone SE nu este o “fita” in materie de selfie :-)

La capitolul baterie (lithium?ion), iPhone SE se doveste a fi ceva mai eficient decat iPhone 6s. Durata de viata in convorbire fiind de pana la 14 ore, si pana la 12 ore in conexiune 3G, 13 ore in LTE / 4G si Wi-Fi.

Lansare iPhone SE in Romania si preturi

Apple a decis ca noul model sa fie lansat in mai multe etape, iar in Romania, va ajunge intr-o a doua etapa de lansari, care va avea loc la finele lunii aprilie. In Statele Unite, iPhone SE va fi disponibil lavanzare incepand cu 31 martie 2016, insa initial va fi inclus in ofertele de abonamente ale operatorilor de telefonie mobila. Pretul pentru iPhone SE se asteapta sa fie putin mai mic decat pentru iPhone 6s, insa nu este exclus ca in magazine sa apara la un pret initial ceva mai mare.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
Jocuri Java cu motociclete de descarcat, preços de iphone java, download bobby carrot game to my phone with support 240x320, samsung tizen z1 ke liye apps download kaise kare, أرقام كلمة ألمرور اعادة ضبط ألمصنع لهاتف سامسونج GTs5560i, samsung gt-s5222 برامج,
Back to top button
Close