iOS @AppleiOS NewsiPhoneWhat's New

iPhone 6s, primul smartphone Apple echipat cu mai mult de 1 GB memorie RAM

Conform informatiilor divulgate din surse cu legaturi printre partenerii Apple din China, iPhone 6s va fi primul smartphone Apple echipat cu mai mult de 1 GB memorie RAM. Folosirea chip-urilor LPDDR4 ar trebui sa aduca un plus de performanta consistent in ceea ce priveste jocurile si aplicatiile de iOS.

iphone6_photo_12

Folosirea chip-urilor de memorie LPDDR4, fiind mai costisitoare cu 35% decat memoria obisnuita LPDDR3, a fost decisa in ultimul moment, existand temeri ca furnizorii traditionali nu vor putea tine pasul cu cererea crescuta pentru acest tip de memorie RAM. Se pare ca iPhone 6s a primit unda verde pentru utilizarea acest tip de memorie deoarece problema aprovizionarii cu stocuri suficiente a fost solutionata. Pe lista furnizorilor de memorie LPDDR4 sunt Hynix, Samsung si Micron-Elpida.

Capture

Chip-urile LPDDR4 sunt de doua ori mai rapide, comparativ cu memoria RAM folosita de actualul model iPhone 6, oferind in acelasi timp un consum redus de energie. Daca luam in calcul dublarea cantitatii de memorie RAM la 2 GB, ne putem astepta ca autonomia telefonului iPhone 6s sa nu fie afectata de aceasta schimbare.

Conform altor zvonuri, pe telefoanele iPhone 6s ar putea fi integrata functia Force Touch, anuntata pentru dispozitivele Apple Watch. Aceasta functia va permite aplicatiilor compatibile sa masoare forta la apasarea display-ului, oferind un parametru suplimentar pentru interpretarea comenzilor touch.

apple-force-touch

Introducerea suportului Force Touch ar putea avea nevoie de inlocuirea scutului rigid utilizat pentru protectia ecranului cu unul usor deformabil, care sa permita masurarea fortei la apasare, respectiv integrarea unor senzori adecvati acestui obiectiv. Tinand cont de complexitatea modificarilor aduse modelului iPhone 6s, este foarte posibil ca Apple sa mentina aceasta functie pentru urmatoarea revizie importanta, iPhone 7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button