Android AppsiOS AppsMobile AppsWhat's New

WhatsApp Payment – Un nou serviciu rapid prin care sa trimiti si sa primesti bani

Este posibilitatea ca in timp servicii precum Western Union si MoneyGram sa devina isotorie. Omul sa nu mai fie obligat sa mearga pana la o banca sau la un exchange de unde sa trimita sau sa primeasca bani rapid de la familie, prieteni, etc surse.
Se vede o dezvoltare tot mai mare in ultimii ani a servciilor de transfer bani prin intermediul aplicatiilor de chat. Tot ce aveti nevoie este un cont bancar si un smartphone.

La finalul lui 2017, Apple a lansat serviciul Apple Pay, prin care posesorii de device-uri iPhone / Mac isi pot transfera bani in doar cateva secunde prin intermediul aplicatiei Messages. Este adevarat ca acest serviciu este disponibil momentan intr-un numar restrans de tari si nici acolo unde-i prezent nu sunt afiliate toate bancile, insa este un inceput promitor.

De curand, WhatsApp a lansat un serviciu similar, disponibil momentan numai in India, insa in ciitorul apropiat acesta se va extinde in mai multe tari. Serviciul WhatsApp Payment permite primirea si trimiterea rapida de bani prin intermediul aplicatiei WhatsApp. Metoda fiind oarecum similara celei folosite de Apple in aplicatia Messages.

WhatsApp Payment – Ce este acest serviciu de transfer bani si cum poate fi utilizat

Serviciul WhatsApp Payment a fost recent lansat in India pentru smartphone-uri Android si iPhone (iOS) si se bazeaza pe sistemul de transfer bani peer-to-peer al Unified Payment Interface (UPI). Este nou sistem de plata digitala care inlatura dependenta de aplicatiile mobile banking si de portofelele electronice. Banii pot fi trimisi / primiti direct in contul bancar cu doar cateva apasari de ecran.

Cum adaugam un cont bancar WhatsApp Payments

Asa cum am spus mai devreme, serviciul WhatsApp Payments este disponibil momentan numai in India. Trebuie sa aveti cea mai reecnta versiune a aplicatiei WhatsApp Messenger instala. v2.18.41 pentru Android sau v2.18.22 pentru iPhone.
Deschideti aplicatia WhatsApp Messenger si mergeti in “Settings”, iar aici o sa va apara noua optiune. “Payments“. Daca nu va apare aceasta optiune, inseamna ca in aria dvs. acest serviciu momentan nu este disponibil, iar singurul lucru pe care-l aveti de facut este sa asteptati pana ce acesta va fi disponibil.

In meniul “Payments” alegeti optiunea “Bank Accounts” apoi “Add New Account” pentru a adauga contul bancar prin care se va face transferul de bani. Urmati procesul de validare al acestuia prin SMS.
In ecranul urmator vi se va cere sa selectati banca pentru care s-a facut validarea contului bancar prin SMS. Daca aveti mai multe conturi bancare asociate numarului de telefon, selectati banca al carui cont doriti sa-l adaugati. La finalul procesului de validare, daca totul merge bine o sa apara mesajul “UPI Setup Complete”. Semn ca puteti incepe sa folositi serviciul de trimitere / primire bani prin WhatsApp Payments.

Cum trimitem / primim bani prin WhatsApp Payments

Intai de toate sa va amintim ca pentru a putea trimite si primi bani, atat destinatarul cat si expeditorul trebuie sa aibe serviciul WhatsApp Payments disponibil si un cond bancar adaugat in acest serviciu. De asemenea nu puteti trimite bani intr-un cont al unei companii. Serviciul functioneaza numai de la persoana la persoana.

Procesul de trimitere bani este foaret simplu si intuitiv.

  1. Deschideti conversatia cu persoana catre care doriti sa trimiteti o suma de bani,
  2. Apasati butonul de “Attach” pe Android sau “+” pe iPhone si selectati optiunea “Payment”
  3. Alegeti suma de bani pe care doriti sa o transferati in contul parteneruluid e conversatie si “Send”
  4. Introduceti codul PIN al UPI pentru a valida tranzactia.

Dupa trimitere, suma de bani si mesajul care o insoteste (daca ati ales sa trimiteti si un mesaj impreuna cu suma de bani) vor fi prezente in conversatie.

Folosind optiunea “Payments” din “Settings” aveti acces oricand la istoricul tranzactiilor de bani.

Tinand cont de faptul ca WhatsApp MEssnger este partea a Facebook, nu ar fi exclus ca in timp sa vedem un serviciu asemanator si pe Facebook Messenger.

Read in your language: EN - FR - DE - IT - ES - PT - NL - PL - EL - GA - SV - FI - NO - DA - LV - ET - LT - UK - CS - SK - HR - SR - SL - BG - HU - RU - TR - KO - JA - ZH-CN - ZH-TW - HI - IW - ID - TH - VI - AR

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button