iOS AppsiPadMobile AppsWhat's New

Microsoft a lansat o versiune dedicata a aplicatiei assistant Cortana pentru iPad

Pe masura ce tot mai multi utilizatori incep sa se familiarizeze si sa foloseasca aplicatiile de tip “personal assistant“, marii jucatori de pe aceasta piata fac eforturi sa aduca suport pentru aceste aplicatii pe cat mai multe device-uri. Chiar daca unele device-uri au deja o aplicatie “personal assistant” instalata nativ pe sistemul de operare.

Este cazul device-urilor iPad, care desi folosesc nativ Siri, asistent personal creat si dezvoltat de Apple pentru toate device-urile companiei, au primit recent o versiune dedicata a Microsoft Cortana.

Introdus pentru prima data pe Windows 10, asistentul personal Cortana a inceput sa capete tot mai multa popularitate, atat printre utilizatorii de Windows 10, cat si pentru cei care folosesc smartphone-uri Android sau iOS.
La aproximativ un an distanta, dupa ce Microsoft a lansat prima versiune de Cortana pentru iPhone, vine si o versiune dedicata device-urilor iPad. In ciuda faptului ca Apple a exins destul de mult capabilitatile Siri, pe care l-a integrat si in cel mai recent device produs de companie, boxa inteligenta HomePod.

Cortana pentru iPad beneficiaza de o interfata adaptata rezolutiilor si ecranelor mari, astfel ca utilizatorul are la dispozitie un spatiu mai mare pentru informatii. Stiri, datele meteo despre starea vremii, rezultatele meciurilor de fotbal, tenis, handbal, etc date ce sunt solicitate de utilizator si pe care Cortana este capabila sa le ofere.

In plus, reprezentati ai Microsoft au declarat ca aplicatia se lanseaza cu 20% mai rapid, pe cea mai recenta versiune de iOS.

Dupa Siri, aplicatia assitant nativa a iOS, Cortana este prima aplicatie de acest fel optimizata pentru iPad. Google Assistant poate fi instalat pe iPad via App Store, numai daca selecam sa cautam in aplicatiile “iPhone Only”, iar rezolutia nu este optimizata pentru ecranele mari. In plus, Google Assistant poate fi folosita pe iPad numai in modul “portret”.

Revenind la Cortana, aplicatia poate fi folosita la maxima capacitate pe iPad, insa are un handicap foarte mare in fata Siri. Ca sa puteti solicita informatii vocale aplicatiei Cortana. iPad trebuie sa fie deblocat si aplicatia deschisa. Limitarile impuse de Apple pe iOS nu permit rularea activa a unei aplicatii in background. cu exceptia aplicatiilor proprii. Asadar, atunci cand device-ul este blocat, singura optiune va ramane “Hey Siri”.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button