Android @GoogleAndroid AppsWhat's New

Update OnePlus 2: OxigenOS 3.0.2, prima varianta oficiala Android Marshmallow

Actualizarea sistemului OxygenOS la versiunea 3.0.2, prima varianta oficiala bazata pe Android Marshmallow, este promisa de ceva timp de OnePlus. Cei mai nerabdatori utilizatori au putut face update la o versiune beta a sistemului de operare inca de la inceputul acestui an, dar nu foarte multi sunt interesati de variante de software cu probleme nerezolvate deocamdata. Astfel, dupa indelungi asteptari, OnePlus ofera actualizarea la Oxygen OS 3.0.2 pentru toti utilizatorii de OnePlus 2.

Sistemul de operare de la OnePlus este bazat pe varianta 6.0.1 de Android, incluzand multe dintre functiile native integrate de Google. In primul rand, functia Doze, care este utilizata pentru a limita consumul de energie, este integrata oficial si in OxygenOS, insotita fiind de optimizari ale sistemului de autentificare biometrica prin amprenta. Celelalte imbunatatiri sunt dedicate functiilor proprietare implementate de OnePlus. Aplicatia pentru camera a primit o interfata noua, cat si optimizari pentru functia de focalizare automata. MaxxAudio si Tuner, aplicatii destinate celor care vor sa isi personalizeze experienta multimedia, au fost eliminate si substituite cu tehnologia Dirac HD Sound, o alta solutie software care ar trebui sa performeze calitatea sunetului redat, fara sa fie nevoie de configurare minutioasa. Nu in ultimul rand, interfata Shelf UX ofera in prezent mai multe optiuni de personalizare, aplicatiile din tab-ul recents pot fi lipite permanent pentru a nu mai fi inchise accidental, iar tastatura a facut trecerea la versiunea 6.3.3 de Swifkey.

Toti cei care folosesc OnePlus 2 vor primi acest update in urmatoarele 48 de ore, sub forma unui pachet OTA (over-the-air). Singurul inconvenient pentru unii dintre utilizatori va fi faptul ca autentificarea prin amprenta va sterge amprentele deja inregistrate, pentru a face trecerea la noul standard optimizat.

Leave a Reply

Back to top button