iOS @AppleiOS AppsiOS NewsiPadiPhoneWhat's New

iPhone Update – iOS 11.2.5 Final & iOS 11.3 Beta – Noutati, Download & Install

Au fost doua zile pline pentru Apple si posesorii de device-uri iPhone, iPad si iPod touch. In mai putin de 24 de ore, Apple a lansat iOS 11.2.5 in versiune finala, disponibil la download si instalare pentru utilizatorii din intreaga lume si iOS 11.3 in versiune beta pentru developeri. Cea din urma versiune venind cu o serie de noi optiuni si capabilitati ce vor fi disponibile pentru toti utilizatorii incepand cu primavara acestui an.

iOS 11.2.5 – Noutati 

iOS 11.2.5 nu vine cu schimbari foarte vizibile utilizatorilor. Este introdus suport pentru HomePod (boxa inteligenta ce va fi lansata de Apple in curand), iar Siri a fost invatat sa “citeasca” stirile. Aceasta functie fiind valabila numai in US, UK si Australia. “Hey Siri, play the news”.
Pe langa aceste noutati, pe iOS 11.2.5 sunt rezolvate o serie de bug-uri (cum ar fi notificarile de pe ecranul de blocare pentru mesajele venite pe un cont de mail Exchange) si probleme de securitate.

iOS 11.3 – Ce aduce nou

La nici 24 ore dupa lansare iOS 11.2.5, Apple a lansat si viitorul iOS 11.3 in versiune Beta pentru developeri si pentru cei care doresc sa testeze acest nou sistem inainte de lansarea versiunii finale. Versiune ce se asteapta sa fie disponibila din aceasta primavara.

Asa cum am fost obisnuiti in ultimii ani, toate versiunile iOS .3 au adus cele mai notabile schimbari. Nici iOS 11.3 nu va face exceptie.

– Realitate Augmentata la un alt nivel. Odata cu introducerea ARKit 1.5 utilizatorii se vor putea bucra de noi experiente ale realitatii augmentate. Se vor putea transpune imagini 2D cum ar fi peisaje, postere sau oprere de arta, in spatii virtuale in care utilizatorii pot adauga noi elemente si obiecte.
Developerii vor putea dezvolta aplicatii mult mai complexe, capabile sa interactioneze la un nivel mai avansat cu lumea reala din jur. In plus, cu noua tehnologie vor putea fi adaugate elemente si pe suprafatele verticale, nu numai pe cele orizontale, asa cum este in prezent.
Lumea reala va fi vazuta prin camera foto la o rezolutie cu 50% mai buna si posibilitatea de auto-focus pentru o vedere mai clara a spatiului vizat.


Animoji noi pentru iPhone X. Va fi adaugat un nou set interactiv de animoji, ce va putea fi utilizat in conversatiile chat sau in note.

Aplicatia Health va fi mai dezvoltata. Momentan doar in anumite zone geografice si numai anumite clinici vor fi conectate la aplicatie. Cu noul suport, utilizatorul va putea trimite si primi rapoarte despre starea de sanatate direct de la clinica. Totul se va face in conditii de securitate maxima. Datele criptate si posibilitatea de accesare numai pe baza unei parole.

Managementul bateriei si al performantelor. Acesta schimbare vine pe fondul scandalului in care compania Apple a fost acuzata ca degradeaza intentionat performantele si bateriile vechilor device-uri iPhone, favorizand astfel vanzarile pentru noile modele.
In “Settings” ?  “Battery” vor fi adaugate rapoarte privind consumul de energie si alte informatii despre starea de “sanatate” a bateriei. Tot de aici utilizatorul va putea alege intre performante ridicate cu riscul ca device-ul sa se inchida subit sau performante mai slabe insa cu eliminarea acestui risc.

Schimbari vor fi aduse si pe aplicatiile Apple Music si Apple News. In noile versiuni se va atentie mai mare continutului video.
Advanced Mobile Location (AML) este un feature ce va fi introdus si el, dar va fi disponibil numai in anumite zone din lume. Este un sistem prin care se trimite automat locatia utilizatorului, atunci cand acesta acceseaza un numar de urgenta.

iOS 11.3 va fi disponibil pe toate modele de iPhone si iPad cu suport iOS 11 si pe iPod Touch.iPhone 5s si modele mai noi, iPad Air si modele mai noi.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button