iOS @AppleiOS AppsiPhoneTutorialeWhat's New

Cum sa ascunzi poze si video pe iPhone – Protejate cu Face ID

Ca sa ascunzi poze si video pe iPhone poate fi o necesitate in multe situatii. Confidentialitatea este o problema in multe cupluri sau familii, iar cazurile in care partenerul sau partenera stie parola de deblocare iPhone sunt foarte multe. De cele mai multe ori curiozitatea merge din pacate pana acolo unde o persoana cauta prin mesaje, email-uri sau galeria foto pe un device care nu-i apartine.

Incepand cu iOS 16, Apple a introdus o masura de securiatate biometrica bazata pe Face ID sau Touch ID pentru galeria foto ascunsa de pe iPhone. Astfel ca putem ascunde foarte usor poze si video pe iPhone, intr-o galerie separata unde accesul este posibil numai dupa identificarea biometrica.

Cum poti sa ascunzi poze si video pe iPhone – Galerie foto cu acces Face ID sau Touch ID

Daca ai un iPhone iar sotia / sotul sau prietena / prietenul iti stie parola de deblocare iPhone, ai o soltutie foarte simpla prin care poti sa tii poze sau video ascunse in galeria foto. Accesul la aceste poze si video se va face numai pe baza confirmarii identitatii biometrice. Adica cu Touch ID (amprenta) sau Face ID.

1. Mergem pe iPhone in Settings ? Photos si activam optiunile: Show Hidden Album si Use Face ID.

Show Hidden Album
Show Hidden Album

2. Deschidem aplicatia Photos si selectam pozele si video pe care dorim sa le ascundem pe iPhone. Din coltul din dreapta jos deschidem meniul rapid din care selectam “Hide”, apoi confirmam mutarea in albumul ascuns.

Cum ascunzi poze si video pe iPhone
Cum ascunzi poze si video pe iPhone

Dupa acest pas pozele si video selectate nu mai sunt prezente in galeria foto “Recents” sau in alte albume vizibile.

Pentru a vedea albumul cu poze si video ascunse pe iPhone, mergem la “Albums” in aplicatia Photos, apoi in partea de jos avem “Hidden” semnul de lacat. Semn ca accesul la acest album protejat nu se poate face decat dupa identificarea biometrica. Cu Face ID sau Touch ID.

Show Hidden Album iPhone
Show Hidden Album iPhone

Din cate se poate observa si in imaginea de mai sus, semnul de lacat apare si in dreptul “Recently Deleted”. Si accesul in acest album se face numai in urma identificarii biometrice.

Aceasta masura de securitate are rolul de a spori confidentialitatea si de a impiedica accesul unei terte persoane la poze si video personale, chiar daca stie parola de deblocare iPhone.

Aceasta caracteristica este disponibila si pe iPadOS 16. Utilizatorii de iPad pot ascunde poze si video in acelasi mod ca pe iOS.

Read in your language: EN - FR - DE - IT - ES - PT - NL - PL - EL - GA - SV - FI - NO - DA - LV - ET - LT - UK - CS - SK - HR - SR - SL - BG - HU - RU - TR - KO - JA - ZH-CN - ZH-TW - HI - IW - ID - TH - VI - AR

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button