Internet MobileiOS AppsMobile AppsWhat's New

WhatsApp Messenger: Deblocare aplicatie cu Face ID or Touch ID pe iPhone

Cum activam blocarea WhtasApp Messenger cu Touch ID sau Face ID pe iPhone

Zilele acestea WhatsApp a introdus un plus de securitate pentru posesorii de iPhone.
Incepand cu versiunea WhatsApp Messenger 2.19.20 pentru iOS, utilizatorii au posibilitatea sa blocheze accesul in aplicatie chiar daca iPhone este deblocat. La ce ajuta acest lucru? Este foarte simplu. In acest fel se va evita accesul neautorizat la conversatiile din WhatsApp, in scenariul in care dam cuiva device-ul deblocat. In momentul in care aplicatia WhatsApp va fi deschisa, se va cere autentificare cu Touch ID sau cu Face ID pentru a deschide conversatiile. Daca acestea nu vor corespunde cu identitatea proprietarului de device, aplicatia WhatsApp Messenger va ramane blocata un ecran alb.

Cum activam blocarea WhtasApp Messenger cu Touch ID sau Face ID pe iPhone

In primul rand trebuie sa facem update la cea mai recenta versiune de iOS si de WhatsApp Messenger. Update-ul de WhatsApp Messenger este disponibil via App Store.

Dupa update, deschidem aplicatia WhatsApp Messenger si mergem pe iconita “Settings” ? ¬†apoi “Account” ? ¬†“Privacy” pentru activarea protectiei cu Touch ID sau Face ID.

Avem posibilitatea sa setam blocarea aplicatiei WhatsApp si sa ceara Touch ID sau Face ID imediat ce este este inchisa, dupa 1 minut, 15 minute sau o ora.

Exista totusi si posibilitatea de deblocare cu PIN-ul / parola device-ului. In cazul in care Touch ID sau Face ID nu este recunoscut, aplicatia poate fi deblocata introducand parola device-ului.

Este utila aceasta masura de securitate cu Face ID sau Touch ID pentru utilizatorii de WhatsApp?
In opinia noastra, cel mai bine ar fi fost ca pentru aplicatia WhatsApp Messenger sa poata fi setata si o parola separata de deblocare.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button