iOS @AppleiOS NewsiPhoneWhat's New

Cum functioneaza si cum seteam Face ID pe iPhone 8 / iOS 11

Nu a fost lansat oficial,  insa au aparut foarte multe informatii despre functionalitatile iOS 11 pe iPhone 8 / iPhone X.

Un feature care va fi introdus odata cu lansarea noului device iPhone, este Face ID. Acest feature permite securizarea device-urilor iPhone prin amprenta faciala. Mai exact, prin Face ID este scanata fata persoanei autorizate, iar deblocarea se va face “dintr-o privire”. Ne uitam la iPhone, iar senzorul de detectare faciala va debloca device-ul. Ca masura alternativa va ramana parola de deblocare a device-ului. Face ID & Passcode pare sa se numeasca noua optiune de securitate a iOS.

Pe Twitter a aparut deja o poza care pare sa arate cum va arata aceasta noua optiune in iOS 11 varianta finala. Bineinteles, acest screen este facut de un utilizator pe baza datelor extrase din noul iOS 11, in care apar detaliat functionalitatile Face ID.

Cum se configureaza Face ID pe  iPhone

In primul rand, la fel ca si in cazul Touch ID, se va alege un passcode (o parola) care va fi folosita in situatiile in care recunoasterea faciata, Face ID nu este disponibila.
Dupa setarea acestei parole de deblocare iPhone, se trece la procesul de recunoastere faciala, prin care sunt inregistrate in iPhone trasaturile fetei. Tinem iPhone cu partea frontala o distanta de 30-50 cm de fata, cu functia de setare Face ID deschisa. “Hold your iPhone 10 to 20 inches from your face”.

Ne rotim capul usor la stanga si la dreapta, in sus si in jos, pentru a capta o imagine 3D a fetei. Sau o miscare circulara a capului. Acest proces se va face de doua ori, pentru o buna acuratete. In  imaginea de mai jos vedeti exact cum trebuie miscat capul pentru a seta Face ID pe iPhone.

La finalul procesului, se va bloca iPhone si se va face un test, care sa confirme ca inregistrarea imaginii faciale a fost facuta cu succes.

O alta noutate este aceea ca odata ce senzorul facial detecteaza ca va uitati la iPhone, lumina display-ului va ramane deschisa iar notificarile nu vor mai avea sunet, chiar daca iPhone nu este pe modul silent.

Attention is detected when you are looking at the screen. When attention is detected, iPhone does not dim the display.

Intrucat acest feature al iOS 11 presupune existenta unui senzor dedicat pe partea frontala a iPhone, Face ID nu va disponibila decat pe noile modele de iPhone. Cel mai probabil iPhone 7S va primi acest feature, chiar daca nu va fi prevazut cu display OLED edge-to-edge.

Read in your language: EN - FR - DE - IT - ES - PT - NL - PL - EL - GA - SV - FI - NO - DA - LV - ET - LT - UK - CS - SK - HR - SR - SL - BG - HU - RU - TR - KO - JA - ZH-CN - ZH-TW - HI - IW - ID - TH - VI - AR

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button