Android @GoogleAndroid AppsMobile AppsWhat's New

Google nu va mai lista aplicatiile care permit efectuarea de cumparaturi din interiorul acestora ca fiind gratuite

In ultima vreme, Google a implementat o serie de avertizari si restrictii in ceea ce priveste aplicatiile mobile care permit efectuarea de achizitii din interiorul acestora, in incercarea de a evita incarcarea accidentala a facturilor sau cheltuielile nedorite de catre persoane neavizate (de exemplu copiii care instaleaza si joaca diverse jocuri presupuse gratuite pe dispozitivele parintilor, dar care permit achizitionarea a diverse consumabile pe bani reali din interiorul acestora). Recent insa, Comisia Europeana a decretat ca acest lucru nu este de ajuns, aplicatiile respective continuand sa provoace confuzie prin listarea lor ca fiind gratuite.

in-app-purchases

Drept urmare, Google a anuntat ca incepand cu luna septembrie, aplicatiile care permit achizitii din interiorul lor (in-app purchases) nu vor mai fi listate ca fiind gratuite, ci vor avea o categorie proprie si vor veni la pachet cu instructiuni targetate si o noua modalitate de instalare care va descuraja copiii sa faca achizitii neavizate. De asemenea, Google va implementa si masuri noi de precautie care vor monitoriza eventuale incalcari ale legislatiei europene de catre delevoperii aplicatiilor respective.

Spre deosebire de Google insa, Apple inca nu a venit cu solutii pentru aceasta problema, desi Comisia Europeana a fortat compania sa implementeze alerte in update-ul iOS 7.1 asupra achizitiilor din interiorul aplicatiilor, precum si anumite metode de control parental.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button