Android @GoogleAndroid AppsMobile AppsWhat's New

Arhivarea automata a aplicatiilor pe Android – Elibereaza spatiul de stocare

Utilizatorii de iPhone si iPad stiu foarte bine ce inseamna arhivarea automata a aplicatiilor pe Android. O carcteristica asemanatoare a fost introdusa de Apple in urma cu cativa ani pe sistemele de operate iOS si iPadOS. Offload Unused Apps.

Caracteristica care permite arhivarea automata a aplicatiilor pe Android este conceputa pentru a le oferi utilizatorilor de telefoane Android, posibilitatea de a obtine mai mult spatiu de stocare liber.

S-a intamplat atunci cand ati avut de facut multe poze sau inregistrari video cu telefonul, sa va loviti de problema spatiului de stocare limitat. Solutia era sa cautati prin aplicatiile instalate si sa vedeti ce puteti dezinstala pentru a obtine spatiu liber.

Atunci cand trebuie sa dezinstalati o aplicatie, pe langa aplicatia in sine, vor fi sterse si salvarile din acea aplicatie. De exemplu, aplicatii pentru creativitate sau productivitate, care salveaza continutul in aplicatie.

Ce este arhivarea automata a aplicatiilor pe Android (Auto-Archive)

Cu noua caracteristica, auto-archive, unele aplicatii vor fi dezinstalate fara sa pierdeti salvarile facute de acestea. Astfel ca odata reinstalata aplicatia, veti regasi tot continutul initial in interiorul ei. Practic, prin auto-arhivare se va sterge numai aplicatia in sine, pastrand datele create cu ajutorul ei pe telefon.

Arhivarea automata a aplicatiilor pe Android (Auto-Archive)
Arhivarea automata a aplicatiilor pe Android (Auto-Archive)

Auto-arhivarea aplicatiilor se va face in mod automat, atunci cand pe telefon nu mai este spatiu de stocare disponibil pentru a instala noi aplicatii sau jocuri.

Aplicatiile dezinstalate (arhivate) vor fi cele pe care dvs. le-ati utilizat cel mai putin. Iconitele acestor aplicatii arhivate vor ramane pe ecranul de telefonului marcate cu semnul de cloud (nor), astfel ca le puteti reinstala in orice moment, cand spatiul de stocare va permite.

Auto-Archive Apps in Android
Auto-Archive Apps in Android

Arhivarea automata a aplicatiilor este cu siguranta o buna metoda pentru gestionarea mai buna a spatiului de stocare.

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button