Android @GoogleAndroid AppsDownloadsMobile AppsWhat's New

Cabinet, o noua aplicatie gratuita pentru Android

Magazinul Google Play abunda in aplicatii pentru managementul fisierelor, unele produse de acest tip devenind renumite si bucurandu-se de multa vreme de aprecierea larga a utilizatorilor. Complexitatea unor produse precum ES File Explorer sau Astro Cloud & File Manager nu este insa folositoare sau oportuna in cazul tuturor utilizatorilor, iar Cabinet incearca sa le ofere incepatorilor un mediu cat mai simplu posibil fara sa renunte la functiile esentiale.

Cel mai atractiv aspect al aplicatiei Cabinet este, negresit, mediul grafic aerisit care respecta liniile de design Material din Android 5. Aplicatia ofera o interfata cu text lizibil, meniuri clar evidentiate si culori contrastante, butonul caracteristic Action, diviziuni clare in cadrul listelor de elemente si un meniu lateral care comaseaza toate sectiunile utile ale aplicatiei. Interfata poate fi particularizata dupa preferinte deoarece Cabinet ofera trei teme prestabilite, dintre care una cu fundal negru care este conceputa in mod special pentru telefoanele cu display AMOLED, si ofera posibilitatea alegerii culorii primare, a culorii elementelor selectate si a culorii thumbnail-urilor. Partea superioara a interfetei comaseaza toate optiunile suplimentare. Utilizatorul are la indemana un buton pentru sortarea fisierelor in functie de denumire, extensie, dimensiune sau data ultimei accesari, existand optional si posibilitatea sortarii preferentiale a directoarelor in fruntea listei. Acest buton este insotit de un camp de cautare, acesta neindexand fisierele sau continutul lor si neoferind o optiune de autocompletare. Mediul de lucru poate fi particularizat prin alegerea a trei tipuri de moduri de vizualizare, o lista si doua dimensiuni variate de thumbnail-uri, si prin afisarea optionala a fisierelor ascunse. Utilizatorul poate filtra intr-o maniera facila tipul de continut, aplicatia permitand selectarea rapida fisierelor text, arhivelor, imaginilor, fisierelor audio, fisierelor video.

Meniul superior permite optional afisarea lantului de directoare, utilizatorul putand reveni rapid la unul dintre directoarele superioare, si afisarea numarului de subdirectoare si fisiere stocate in directorul curent afisat.

Modul de lucru este unul intuitiv, directoarele sau fisierele avand anexate un meniu contextual cu actiunile care pot fi efectuate. In cazul directoarelor, utilizatorul poate sterge, copia, muta, redenumi sau arhiva un director, existand si optiunea de a-l adauga la panoul de navigatie lateral. O optiune interesanta este Add to Homescreen, utilizatorul putand obtine astfel o scurtatura rapida catre un director des accesat. Aceleasi actiuni sunt disponibile si pentru lucrul cu fisiere, remarcandu-se in plus optiunea deschiderii fisierului sub forma de imagine, text, audio sau video (utila cand aveti de-a face cu continut redenumit), dezarhivarea si cea de partajare prin intermediul traditionalului meniu Android.

Aplicatia Cabinet este gandita in principal pentru accesarea resurselor locale, ea oferind acces la memoria interna, directorul radacina (in cazul in care terminalul are deblocat acest tip de acces si superuser instalat) si la eventualul card de memorie. Suportul pentru serviciile externe este absent, singura exceptie fiind optiunea de accesare a unui server FTP. Dupa setarea datelor de conectare, serverul sau serverele vor aparea in meniul lateral impreuna cu resursele locale, dar acest suport este probabil mai putin util pentru un utilizator obisnuit deoarece compatibilitatea este limitata la FTP over SSH.

Aflat in prezent in stadiul Beta, Cabinet nu este lipsit de probleme. Printre deficientele remarcate se numara viteza cam lenta a cautarii, afisarea trunchiata ocazionala a meniurilor contextuale si o inchidere instanta. Dupa repararea acestor mici probleme si introducerea unor imbunatatiri, cum ar fi indexarea si autocompletarea cautarii, optimizarea interfetei si pentru tablete sau un suport mai larg pentru resurse de retea, Cabinet promite sa devina un manager de fisiere competent si foarte usor de utilizat.

Aplicatia Cabinet (Beta) poate fi descarcata gratuit din Google Play.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
amtel plum for nokia asha 201 google playstore , baixar aplicativo gabnet, برنامج google play لموبيل LGt375, jeux gratuit nokia n73 googleplay, /van/main/701 jeux, telecharger google play pour nokia 701, nokia.mobi/entry/van/main/701, HTT//GO.STORE OVEI MOBIERTRY/VAN APPS/X2_02, kia.mobi/entry/van/music/, Nokia .mobi entry. Van..... Wallpaper, wapdam stahuj aplikaciu messenger, ablikassion, تنزيل بلاي جوجل لهاتف LG, poslužitelj za tablet samsung, تحميل Googleلهاتف LGT375, en.amtelefon.com/mobile/android/android-news/, nokia.mobi/entry/van/main/c7-00, go.store.ovi.mobi/entry/van/main/c6-01, nokia.mobi/entry/van/main/700, google.store.ovi.mobi/egntry/van/main/701,
Back to top button
Close