Xperia Z4 ar putea fi singurul flagship lansat de Sony in 2015

La nici o luna de la lansarea smartphone-ului Xperia Z3, cei de la Sony au inceput deja sa lucreze la urmatorul flagship Z4, acesta urmand sa fie facut disponibil pe piata de telefonie mobila la doar sase luni dupa Z3 (din informatiile care circula deja despre noul dispozitiv Sony, se pare ca acesta va fi ultimul din seria Z inclus in ritmul alert de lansare la diferenta de sase luni, si, de asemenea, singurul flagship al companiei pe anul 2015).

Desi Xperia Z3 nu a oferit utilizatorilor prea multe surprize fata de precedentul Z2 (diferentele in specificatii fiind aproape minime), Z4 se pare ca va compensa acest lucru, zvonurile aparute deja despre terminal sustinand ca acesta va dispune de un chip-set Qualcomm Snapdragon 810 cu arhitectura pe 64-biti, format dintr-un procesor octa-core cu frecventa de 2.8 GHz (patru nuclee Cortex A57 si patru nuclee A53) si un GPU Adreno 430, 4 GB RAM si 32 GB spatiu de stocare intern. Display-ul smartphone-ului va fi unul QHD de 5.5 inci (2560 x 1440), iar camera foto, desi va fi tot de 20.7 MP, va include un senzor Exmor care va imbunatati calitatea fotografiilor. Pe partea de conectivitate, dispozitivul va oferi suport pentru LTE categoria 6, WiFi si Bluetooth 4.1. De asemenea, se pare ca Sony planuieste sa doteze Xperia Z4 cu amplificatori pentru difuzoare pentru a crea o experienta audio similara cu cea oferita de BoomSound pe dispozitivele HTC One.

Sony Xperia Z4 va fi cel mai probabil lansat in luna martie a anului viitor, in timpul evenimentului Mobile World Congress 2015 ce va avea loc intre 2 si 5 martie la Barcelona.