Android @GoogleSONYWhat's New

Xperia XA Ultra, un smartphone Sony cu senzor foto gigant

Familia de smartphone-uri Xperia X a brandului Sony se mareste. Modelul care va aparea in aceasta vara poarta numele de Xperia XA Ultra si va fi un dispozitiv cu display mare si specificatii tehnice mid-range, dedicat iubitorilor de selfie-uri, acesta fiind accesorizat cu un senzor de dimensiuni mari pe partea frontala. Asadar, se pare ca toate smartphone-urile pe care Sony le va lansa de acum inainte vor purta sigla X, compania anuntand ca a renuntat la seriile C si M, dupa ce, in luna martie, a oprit seria Xperia Z.
xperia-xa-ultra

Noul Xperia XA Ultra vine la pachet cu un display gigant care masoara 6” in diagonala, dar mentionam faptul ca acesta pastreaza rezolutia Full HD (1920 x 1080 pixeli) a dispozitivelor mai mici din aceasta gama de smartphone-uri. Acesta are la baza un chipset mid-range MediaTek MT6755, capabil sa ofere performanta decenta pentru majoritatea functiilor obisnuite si este dotat cu 3 GB memorie RAM, deja standard pentru produsele din acest segment de piata. Spatiul de stocare intern de 16 GB este destul de mic pentru zilele noastre, dar Sony a integrat un locas pentru carduri microSD, care poate suplimenta cu pana la 200 GB.

xperia-xa-ultra news

Sistemul foto reprezinta atractia principala a acestui model, Xperia XA Ultra dispunand de acelasi senzor de top cu rezolutie de 21,5 megapixeli pe partea din spate si un senzor gigant de 16 megapixeli pentru camera din fata. Aceasta nu vine doar cu rezolutie mare, ci si cu stabilizare optica, fiind al doilea smartphone care ofera aceasta capabilitate dupa HTC 10, cat si un blitz frontal pentru fotografii optime in conditii de iluminare slaba. Nu a fost anuntat un pret pentru Xperia XA Ultra si nici o data de lansare, insa Sony a promis ca va aduce telefonul in magazine in luna iulie. Acesta va fi disponibil in culorile alb, negru si “lime green” si va oferi doua zile de autonomie, datorita acumulatorului de 2.700 mAh.

Leave a Reply

Back to top button