SONYWhat's New

SONY Xperia XZ2 : Primul smartphone cu inregistrare video 4K HDR

Daca Samsung nu au reusit sa suprinda foarte mult prin inovatie cu Galaxy S9 si Galaxy S9 Plus, nu acelasi lucru putem spune si despre producatorul japonez, Sony.
In cadrul Mobile World Congress din Barcelona, Sony Mobile a lansat oficial noul flagship  Xperia XZ2 si Xperia XZ2 Compact.
Atat la Samsung cat si la Sony nu avem cum sa nu observam ca tendintele acestui an sunt indreptate catre camera foto (unde stim ca Sony este producator de top pentru senzori foto) si catre divertisment.

SONY Xperia XZ2 vine cu un display HDR Full HD+ de 5,7 inch, difuzoare stereo de calitate superioara modelelor anterioare si cu Sony Dynamic Vibration System. O tehnologie ce transpune sunetul in senzatii tactile ce pot fi simtite in timp ce tinem telefonul in mana.
Ceea ce putem numi cu adevarat o noutate este capacitate de inregistrare video HDR la rezolutie 4K. Potrivit companiei Sony, Xperia XZ2 este primul smartphone din lume capabil de aceasta performanta. Asa cum spuneam si mai devreme, Sony sunt maestri ai senzorilor pentru camerele foto profesionale si mobile. iPhone are astfel de “camera sensor” fabricati de Sony.

Camera dual-lens (cu doua lentile) Motion Eye a Sony foloseste un procesor pentru fuziunea semnalului de imagine, ce face procesarea imaginilor in timp real. Datorita ISO 51200 pentru fotografii si ISO 12800 pentru video (in prezent posibil numai cu lentile interschimbabile), noul Xperia XZ2 va permite sa facem fotografii foarte luminoase chiar si in locuri cu lumina slaba. Acestea vor fi fi lipsite de blur si noise (pixelate).
Pentru filmarea Full HD, utilizatorii vor putea sa suprinda cadre in Super Slow-Motion de pana la 960 FPS. Aceasta a fost o veste proasta pentru Samsung, care la evenimentul de lansare a Galaxy S9 si Galaxy S9 Plus din ziua anterioara, anuntase ca inregistrarea slow-motion la rezolutie de 1080p cu 240 frame-uri pe secunda si  la 720p cu 960 FPS, reprezinta un feature pentru piata smartphone-urilor.
Carcasa este pe un cadru metalic acoperit cu Gorilla Glass 5, ceea ce il face rezistent la socuri si zgarieturi. Standardele IP65/IP68 asigura garantia de protectia impotriva patrunderii apei si a prafului.

Atat Xperia XZ2 cat si varianta Xperia XZ2 Compact folosesc procesoare Snapdragon 845, cel mai avansat al Qualcomm.
Xperia XZ2 va fi disponibil in variantele de culori: Liquid Silver, Liquid Black, Deep Green si Ash Pink, in timp ce varianta XZ2 Compact va fi in variantele: White Silver, Black, Moss Green si Coral Pink.
Nu se stie inca pretul la care vor intra pe piata cele doua flagship-uri ale Sony, insa compania japoneza a anuntat ca vor fi puse in vanzare incepand cu luna martie 2018.

PS. Android 8.0 Oreo.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button