Microsoft @Mobile

Nextgen Reader, o aplicatie atractiva a Windows Phone Store

Windows Phone a reusit sa ajunga pe locul trei in clasamentul sistemelor de operare pentru terminale mobile, dar distanta mare care il desparte de Android si iOS arata destul de limpede ca singura optiune pentru Microsoft este viitorul Windows 10. Cota scazuta de piata a dezarmat multi dezvoltatori software, insa acolo unde nu exista un suport oficial, aplicatiile scrise de terti reusesc sa devina variante atractive, iar unul dintre cele mai bune exemple este aplicatia Nextgen Reader.

Facebook si Twitter au devenit principala sursa de news pentru utilizatorii mai tineri, dar cei care doresc un control strict asupra surselor de continut si un mediu retras de restul zgomotului social media apeleaza inca la traditionalele fluxuri RSS. Dupa ce omniprezentul Google Reader a disparut, Feedly a devenit cel mai bun serviciu online RSS, si iata ca daca dezvoltatorii nu au creat o aplicatie oficiala, Nextgen Reader o substituie cu succes si, in momentul de fata, este cea mai performanta aplicatie de acest gen din Windows Phone Store.

Structurata optim din punct de vedere grafic, Nextgen Reader respecta toate principiile de design pe care utilizatorii Windows Phone le apreciaza. Interfata traditionala a unui client RSS este completata de un App Bar cu shortcut-uri rapide pentru marcarea tuturor articolelor ca citite, reimprospatate si un buton de search, precum si de doua butoane pentru adaugarea rapida a unui flux, respectiv pentru crearea unui Live Tile. Aplicatia Nextgen Reader profita bine de mediul Windows Phone si ofera variantele asteptate de utilizatori. Aplicatia permite crearea unui Live Tile pentru toata lista de fluxuri RSS, pentru o categorie sau pentru un flux anume. Fiecare Live Tile are posibilitatea sa afiseze numarul de stiri necitite, titlurile si chiar imagini de fundal.

1
Interfata poate fi personalizata in detaliu, Nextgen Reader permitand alegerea unui fundal inchis sau deschis, alegerea unei culori generale sau preluarea temei native, precum si modificarea dimensiunii fonturilor.

wp-ss-20150218-0010
Cautarea in cadrul fluxurilor descarcate este cea mai binevenita aplicatie, aceasta fiind oferita in cadrul clientului oficial Feedly doar utilizatorilor care au achizitionat un abonament.

wp-ss-20150218-0012
Lista de recomandari este folositoare, desi uneori iritanta deoarece nu are capacitatea de a filtra fluxurile RSS deja adaugate, si ofera o lista cu cele mai populare surse si cu cele mai frecvent utilizate tag-uri. In ceea ce priveste aspectul functional, Nextgen Reader ofera cam toate functiile de baza ale unui client RSS. Aplicatia permite marcarea ca citita a unei informatii sau a unui flux intreg, salvarea unei stiri de interes, modificarea modului de afisare in ordinea inversa a datei, partajarea stirii cu ajutorul rutinelor interne sau ale celor integrate la nivelul sistemului de operare, descarcarea in prealabil a imaginilor si pastrarea offline a unui numar specificat de news-uri.

wp-ss-20150218-0013
Fluxurile RSS detin mai multe moduri de afisare, incepand cu liste simple si finalizand cu un mod bazat pe imagini. Stirile efective beneficiaza de o punere in pagina selecta, care poate fi particularizata, iar lista de optiuni suplimentare include date interesante precum integrarea Readability, deschiderea legaturilor externe in Internet Explorer sau deschiderea fluxurilor gazduite pe YouTube in cadrul aplicatiilor dedicate, precum MetroTube. Aplicatia se integreaza intern cu mai multe servicii externe, alaturi de cele mentionate figurand Pocket, Instapaper, Buffer, Facebook, OneNote, LinkedInTwitter si Tumblr.

wp-ss-20150218-0015
Aplicatia Nextgen Reader poate fi descarcata din Windows Phone Store si are pretul de 2,99€. Nextgen Reader ofera si o perioada de incercare pentru cei care nu sunt inca hotarati. Aplicatia are un caracter universal si poate fi instalata si pe sistemele de operare Windows 8/RT.

Leave a Reply

Back to top button