iOS @AppleiOS AppsiOS NewsiPhoneWhat's New

iPhone 7 activeaza automat butonul HOME in cazul unei defectiuni

iPhone 7 a fost numit “cel mai plictisitor” smartphone Apple creat pana in prezent, dar acesta a adus o serie de modificarui la interior care vor influenta designul tuturor modelelor din viitor. Alaturi de eliminarea jack-ului audio si abordarea unui sistem dual-camera pe varianta Plus, trecerea la un buton Home capacitiv si schimbarea modului de deblocare de la “Slide to unlock” la apasarea butonului Home ar putea da multe batai de cap in cazul unui defect fizic. Din fericire, Apple are o solutie: un buton virtual pe display.

Butonul Home era pe modelele anterioare unul dintre primele elemente ale unui iPhone care s-ar putea strica. Acum ca acesta este absolut necesar pentru deblocarea telefonului, iar apasarea lui nu mai este fizica, Apple a utilizat un sistem care detecteaza in mod automat daca acesta trebuie reparat. Daca, din varii motive, acesta s-ar strica, telefonul activeaza un sistem de urgenta din software si incurajeaza utilizatorul sa mearga la cel mai apropiat service autorizat Apple.

Pentru a putea debloca dispozitivul, pe ecran apare un buton “Home” virtual, care nu este foarte diferit fata de ceea ce exista deja in iOS in meniul de accesibilitate, ca o functie pentru persoanele cu dizabilitati. Din pacate, aceasta capabilitate nu poate fi activata automat si pentru utilizatorii de modele mai vechi de iPhone, care ar avea sanse mult mai mari sa aiba probleme cu butonul Home dupa tranzitia la iOS 10.

Leave a Reply

Back to top button