iOS @AppleiOS NewsiPadiPhoneREVIEWSWhat's New

AirPods – Noile casti wireless de la Apple – Review & Preturi

Este adevarat ca abia au fost lansate doar de cateva zile, insa nu am vazut vreun magazin online din Romania sa anunte ca vor aduce in stoc noile casti fara fir, AirPods de la Apple.

AirPods

Prezentate inca de la evenimentul de lansare al modelelor de iPhone 7, AirPods au fost lansate abia la finalul lunii octombrie, odata cu noile MacBook Pro (versiunea cu Touch Bar).

AirPods / Design si Libertate de Miscare

In primul rand este de mentionat faptul ca in mare parte se pastreaza designul unic al castilor cu fir, prezente in toate cutiile de iPhone. Design care ofera o priza foarte buna a castii in ureche, dar care nu ne rupe de realitate, permitandu-ne sa auzim si zgomotele din exterior. Pentru mine acesta este primul mare avantaj oferit de acest design. Detest castile care ma fac sa-mi simt urechile infundate.

Majoritatea producatorilor de telefoane mobile, ofera in pachet casti in-ear. Pentru “o mai buna experienta a sunetului”. Este total gresit. Un sunet de calitate la volum inalt nu tine neaparat de tipul castilor. In-ear (castile dop) nu fac altceva decat sa ne infunde urechile si sa ne ascultam cuminti propriul plescait. (Si) din acest punct de vedere, Apple sunt inaintea concurentei.

Cu AirPods scapam de grija firului bagat pe sub haine si de smulgerea subita din iPhone cand il agatam. .

La partea de fiabilitate, AirPods se bazeaza foarte mult pe comenzile vocale. Cresterea sau scaderea volumului, verificarea nivelului de incarcare al bateriei, cererea de apelare a unui numar din agenda sau indicarea unei rute, se poate face prin Siri. Este suficient sa apasam de doua ori pe casca pentru a activa Siri, fara sa scoatem iPhone din buzunar.

AirPods / Autonomie Baterie si Functii Inteligente

Odata cu lansarea acestor casti wireless, Apple introduce si noul chip dedicat acestui tip de device-uri. Chipul W1 ofera o conexiune wireless eficienta pentru o comunicare mai buna si o calitate superioara a sunetului. Un accelerometru de voce recunoaste cand vorbim si colaboreaza cu o pereche de microfoane cu tehnologie beamforming pentru a filtra zgomotul extern si a se concentra pe sunetul vocii tale. In plus, senzorii optici si accelerometrele de miscare lucreaza cu chip-ul W1 pentru a controla automat semnalul audio si a activa microfonul, oferindu-ti posibilitatea de a folosi o singura casca sau ambele casti AirPods. De asemenea, acesti senzori activeaza sunetul in casti imediat ce acestea sunt puse in ureche, fara a fi nevoie sa apasam vreun buton. Practic aceste AirPods nu folosesc un buton de “on/off”. Totul se face automat pe baza colaborarii senzorilor cu chip-ul W1.
W1 gestioneaza si autonomia bateriei, pe care o sustine pana la 5 ore de ascultat muzica. Poate la multi vi se pare putin, dar tineti cont totusi de dimensiunile extrem de reduse alte acestor casti.
Carcasa de incarcare ofera suport pentru mai bine de 24 de ore de utilizare. Este suficienta o incarcare de 15 minute a castilor pentru o autonomie de 3 ore. Pentru a verifica bateria, tot ce trebuie sa facem este sa punem castile AirPods langa iPhone.

airpods

AirPods / Sincronizare

Sincronizarea noilor AirPods cu device-urile Apple este ireprosabila si lipsita de orice efort. Acestea se conecteaza simultan la toate dispozitivele Apple pe care le detineti. MacBook, Apple Watch, iPhone si iPad. In urechi va ajunge doar sunetul care va intereseaza.

screen-shot-2016-11-01-at-10-07-42

AirPods / Preturi si Comenzi Online

Momentan nu sunt prezente in niciun magazin online din Romania, dar se asteapta cat de curand sa apara in ofera Emag, PCGarage, EvoMag. Altex, Flanco.
Pretul castilor AirPods va fi in jurul sumei de 1000 lei. Destul de mult, insa pentru un fan Apple si un dependent de casti, aceasta suma nu reprezinta o porvara. In plus, pachetul AirpPods poate reprezenta o idee pentru cadoul de Craciun.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button