FacebookWhat's New

Facebook face parteneriate cu bancile pentru noile functii ale Messenger

Este putin ciudat sa primim aceasta stire intr-un an in care compania Facebook a avut mari probleme legate de confidentialitatea datelor utilizatorilor. Se pare totusi ca au trecut repede peste acest hop, iar compania Facebook solicita acum parteneriate cu unele dintre cele mai importante banci din Statele Unite ale Americii.

In cursul zilei de ieri, compania Facebook a solicitat bancilor JP Morgan Chase, Wells Fargo, Citi si Bancorp sa le furnizeze pe viitor informatii financiare detaliate despre clientii lor. Acestea ar include acces vizualizarea tranzactiilor cu cardul si bilantul conturilor bancare. Toate acestea vor fi folosite pentru noi functii ale Facebook Messenger, prin care utilizatorul sa-si poata accesa contul direct din chat. Vor fi adaugate si caracterisitici de protectie antifrauda a conturilor bancare. Utilizatorul ar avea acces rapid din Facebook sa-si blocheze contul bancar sau ar primi alerte imediat ce ar suspiciuni de frauda asupra contului.

Desi la prima vedere ar parea ca este o functie buna pentru utilizatori, sunt voci care spun ca Facebook ar urma sa foloseasca aceste date in scopuri comerciale. Caracteristica ar putea oferi informatii companiei Facebook despre cumparaturile facute de utilizatori si astfel va fi foarte usor pentru Facebook sa serveasca reclame personalizate si sa-si promoveze produsele din Facebook Marketplace.

Cert este ca aceasta functie este deja implementata in tari precum Singapore, unde Facebook lucreaza in parteneriate cu banci de acolo si ofera utilizatorilor functii prin intemediul platformei Messenger.

Ramane de vazut daca Facebook va putea implementa pe viitor aceasta functie si in tarile din Uniunea Europeana. Este putin probabil.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button