iOS @AppleiOS AppsMobile AppsWhat's New

Dropbox inchide serviciile / aplicatiile Mailbox si Carousel – Aplicatii care le pot lua locul

In urma cu catva ani “admiram” cu stupoare cum Yahoo! lanseaza servicii ca apoi la cateva luni sau 2-3 ani distanta sa le inchida. Development defectuos si marketing jalnic. Trimiteau mail-uri stufoase in care isi exprimau sincerele regrete si dadeau solutii de migrare catre alti furnizori de servicii similare sau chiar catre unele servicii de ale lor in care cica erau incluse si cele inchise subit. Isi mai aminteste cineva acum de Yahoo! GeoCitiesYahoo! 360° sau Yahoo! Meme? Putini mai sunt in ziua de azi care folosesc serviciile existente ale Yahoo!. Increderea in ideile lor de dezvoltare atat a serviciului Yahoo! Mail cat si Yahoo! Messenger au palit mult de tot in fata Google (Gmail), Microsoft (Outlook Mail) si Facebook (comunitate online si messenger).

Zilele trecute am primit doua mail-uri de la Dropbox, prin care mi-a fost adus la cunostinta ca doua servicii urmeaza sa fie inchise. Carousel si Mailbox. Servicii cumparate / lansate de Dropbox in 2013 si 2014, avand ca target utilizatorii mobile de Android si iOS.

IMG_2415

Carousel s-a dovedit a fi un foarte bun manager foto si o optiune de sicronizare si sortare a pozelor facute cu telefonul mobil. Aplicatie separata de Dropbox dar care folosea direct un cont pentru acest serviciu. Personal, dupa ce am instalat Carousel pe iOS am renuntat la aplicatia Dropbox. Upload si sincronizare foarte buna a pozelor facute cu iPhone, albume foto usor de creat si administrat, un “timeline” foarte rapid si simplu in care gaseam pozele in ordine cronologica.
Dropbox spune despre acest servicu ca va fi inchis pe 31 martie 2016 si ca unele functii ale aplicatiei Carousel vor fi implementate in aplicatia Dropbox mobile, la tab-ul “Photos”. Cu mentiunea (in setari) ca acest feature nu va fi prezent si pe iOS. Asadar cine doreste sa foloseasca in continuare Dropbox ca manager si solutie de sicronizare foto pentru mobile, sa-si vanda iPhone-ul si sa cunpere un Android.
Pentru utilizatorii de iPhone si iPad, solutii similare aplicatiei Carousel sunt Photos a Apple, care cu iCloud Photo Library activat va salva toate pozele si fimuletele in iCloud-ul Apple si aplicatia Google Photos, care este un bun inlocuitor al Carousel, avand functii asemanatoare. OneDrive al Microsoft este o solutie de luat in calcul. Ca si Carousel, Photos si Google Photos, OneDrive ofera solutii de sincronizare a fisierelor foto si video captate cu iPhone sau iPad, oferind si solutii de sortare in albume si etichetare (tags) a fisierelor.

In ceea ce priveste inchiderea serviciului si retragerea aplicatiei Mailbox pe 26 februarie 2016, aici este putin mai complicat de gasit o solutie de migrare. Sunt provideri care ofera servicii similare, insa fiind vorba de o aplicatie folosita cu precadere pentru business si colaborare office, necesita ceva mai multa atentie in luarea unei decizii. Dropbox ofera oarecum o solutie proprie de comunicare si calaborare prin servicul Dropbox Paper (care momentan este in dezvoltare si cine doreste sa-l testeze are nevoie de o invitatie), insa cine mai poate avea incredere ca dupa un timp nu va fi retras si acest serviciu?
Ca solutie de inlocuire a aplicatiei Mailbox, in opinia noastra este Outlook Mail. O aplicatie dezvoltata destul de bine de Microsoft in ultima perioada si care ofera toate optiunile din Mailbox.

Ramane de vazul ce pasi vor mai face Dropbox si ce “surprize” ne mai pregatesc in 2016. Personal am migrat catre OneDrive si iCloud. :-)

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
nokia.mobi/entry/van/main/C7-00, telechargement du neogeo pour telephone java lg, Χριστουγεννιατικα ringtones, mailbox se închide, Code.système.de.samsumg.e2121b, ΔΏΡΕΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ, nokia.mobi/ سكسيentry/van/main/c7-00,
Back to top button
Close