Android @GoogleAndroid AppsMobile AppsTutoriale

Cum sa activam/dezactivam GPS-ul pe telefoanele Android

Serviciile de localizare pot consuma foarte repede bateria smartphone-urilor atunci cand sunt lasate sa ruleze in background. De aceea, sistemul mobil Android ofera posibilitatea utilizatorilor sa controleze usor activarea si dezactivarea acestuia pe dispozitivele pe care este instalat acest sistem de operare. Pentru acest lucru exista chiar si widget-uri care permit oprirea sau pornirea GPS-ului chiar din Home Screen, fara a mai fi nevoie sa se intre in Setari.

gps-widget

In mod normal, se recomanda ca GPS-ul sa fie tinut dezactivat pentru a mari durata de viata a bateriei, si sa se activeze doar atunci cand se foloseste Google Maps sau diverse aplicatii pentru navigare sau care au nevoie la configurare de locatia utilizatorilor (cum ar fi aplicatiile perntru vreme). Daca nu folositi widget-uri pentru activarea/dezactivarea rapida a GPS-ului si doriti sa modificati setarile pentru acesta urmati instrutiunile de mai jos.

Deschideti meniul Android si selectati Settings dintre aplicatiile afisate.

settings

In meniul de Setari localizati si selectati Location (sau Location & Security)

location

Daca aveti GPS-ul activat si doriti sa-l dezactivati, debifati casuta din dreptul Use GPS satellites. Pentru activare, bifati casuta la loc.

GPS

Nota: Optiunea Use wireless networks permite localizarea in functie de retelele wireless sau de antenele de telefonie mobila, si are avantajul de a nu fi mare consumatoare de baterie, in schimb nu este la fel de precisa ca GPS-ul.

Read in your language: EN - FR - DE - IT - ES - PT - NL - PL - EL - GA - SV - FI - NO - DA - LV - ET - LT - UK - CS - SK - HR - SR - SL - BG - HU - RU - TR - KO - JA - ZH-CN - ZH-TW - HI - IW - ID - TH - VI - AR

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

One Comment

  1. Que tal, saludos!, disculpa,tengo el inconveniente de que cuando me conecto por Facebook o cualquier otra red social, al dejar un comentario o cualquier cosa aparece con la leyenda “publicado hace XXXX horas desde el móvil en Ciudad Fulana”, yo no quiero que aparezca en donde estoy, así que desactive el GPS por satélite y por WiFi, pero aún así mi celular sigue chismeandole a todo mundo en donde estoy. Lo que pasa es que me estoy conectando por 3G, entonces creo que el 3G identifica mi ubicación independientemente de si desactive el GPS, es lo que pienso, no sabes tu algo sobre esto?, y si así es, sabes si es posible evitar que el 3G detecte mi ubicación?, estarte al tanto de tu respuesta, buen día!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button