Android @GoogleAndroid AppsMobile AppsMOBILE TIPS

Cum putem dezactiva aplicatiile preinstalate pe dispozitivele cu Android

Indiferent de platforma mobila folosita, toate dispozitivele mobile (si aici ne referim la smartphone-uri si tablete) contin aplicatii preinstalate, oferite fie de producatorii respectivele dispozitive (OEM-uri), fie de operatorii mobili care le comercializeaza. Astfel de aplicatii, care vin la pachet cu dispozitivele mobile, nu pot fi dezinstalate, chiar daca de cele mai multe ori utilizatorii nu au nevoie de ele. Din pacate insa, chiar daca nu sunt folosite, de cele mai multe ori respectivele aplicatii pot rula in background, consumand resurse de sistem sau iritand utilizatorii cu diverse notificatii.

Daca sunteti utilizator Android, chiar daca nu aveti posibilitatea de a dezinstala de tot aplicatiile preinstalate, aveti totusi posibilitatea de a dezactiva respectivele aplicatii, pentru a va asigura ca acestea nu vor mai rula in background.

Cum putem dezactiva aplicatiile preinstalate pe dispozitivele mobile care ruleaza Android?

  • mergeti in Settings, apoi dati click pe Apps
  • in Apps, dati tap pe tab-ul All pentru a afisa lista completa de aplicatii instalate in sistem

all-installed-apps-android

  • apoi dati tap pe o aplicatie pe care doriti sa o dezactivati si, in ecranul de informatii dati tap pe butonul Disable; repetati pentru fiecare aplicatie preinstalata pe care doriti sa o dezactivati (puteti dezactiva inclusiv aplicatii instalate din Play Store, dar pe care nu doriti sa le dezinstalati de tot)

disable-built-in-app-android

Dupa ce veti dezactiva aplicatiile preinstalate, acestea nu vor mai rula in background consumand resurse de sistem si nici nu vor mai fi afisate in meniul de aplicatii (app drawer). In cazul in care veti dori ulterior sa reactivati o aplicatie preinstalata, mergeti din nou in Settings > Apps, dati tap pe aplicatia respectiva, apoi dati tap pe butonul Enable.

Leave a Reply

Back to top button