iOS @AppleiOS AppsiPhoneMOBILE TIPS

Cum putem sa blocam / deblocam apeluri si mesaje de la un numar de telefon pe iPhone

Stim ca sunt si aplicatii care folosesc o baza de date cu numere de telefon stresante, iar odata instalata si activata pe iPhone, aceasta va respinge automat apelurile care vin din partea bancilor, recuperatorilor de credite, institutiilor si companiilor de statistica si etc sondaje, insa in articolul de azi va vom arata cum puteti sa blocati un numar de telefon pe iPhone. Un numar de telefon de la care nu doriti sa fiti sunati.

Procesul de blocare al unui numar de telefon este foarte simplu si nu necesita instalarea vreunei aplicatii. Tot ce trebuie sa faceti, este sa aveti un iPhone la indemana si parcurgeti pasii urmatori:

1. Identificati apelantul in lista de apeluri sau in “Contacte” si deschideti contactul. Sectiunea de detalii a contactului, unde va arata numarul de telefon, adresa de e-mail atasata contactului si alte informatii.

In exemplul nostru l-am luat pe un oarecare John Popescu. :)

Daca luam pesoana din lista de apeluri, apasam pe “i” pentru a deschide contactul.

2. Rulam pana in partea de jos a listei de detalii, iar ultima optiune disponibila este exact ce ne intereseaza.

 

Block Caller ID iPhone
Block Caller ID iPhone

Odata apasata optiunea “Block this Caller“, suntem intrebati daca chiar dorim sa blocam acest contact.

Suntem informati ca odata blocat, acest contact nu o sa ne mai poata apela, sa ne trimita mesaje text sau apeluri prin FaceTime.

3. Apasam “Block Contact” si din acest moment restrictia a devenit activa.

Retineti ca aceasta blocare de numar nu se face la nivel de operator telefonie mobila. Blocarea / restrictia va ramane activa numai pe iPhone-ul dvs.

Dupa ce am vazut cum putem sa blocam un numar de telefon ca nu mai ne mai poata apela si trimite mesaje pe iPhone, sa vedem acum si cum putem sa deblocam un numar de telefon pe iPhone.

Cum putem sa deblocam un contact / numar de telefon pe iPhone. Unblock iPhone Contact

Cea mai simpla metoda este sa deschidem iar detaliile contactului blocat, sa rulam pana in partea de jos a listei de detalii si sa apasam “Unblock this Caller“.

Daca nu mai aveti numarul de telefon in agenda (Contacte) sau aveti mai multe numere de telefon blocate pe care doriti sa le eliminati din “lista neagra“, parcurgeti urmatorii pasi:

1. Mergeti in “Settings” si rulati pana la “Phone” (pentru meniu in limba engleza)

Phone Menu iPhone

2, In “Phone” deschideti optiunea “Call Blocking and Identification“.

In “Call Blocking and Identification” gasim lista contactelor blocate, unde cu un simplu swipe (glisare) de la dreapta la stanga, putem elimina restrictiile.

Tot de aici puteti sa adaugati contacte in “block list” cu ajutorul optiunii “Block Contact…”.

Tags

Leave a Reply

Back to top button
Close