iOS @AppleiOS AppsiPadiPhoneMobile Navigation @GPSMOBILE TIPS

Dezactiveaza Functia de Locatie pe iPhone sau iPad (iOS Location)

Foarte multe aplicatii si chiar componente ale sistemului de operare iOS (iPad, iPhone, iPod) folosesc functia de localizare pentru a culege si a furniza diverse informatii utilizatorilor.
De la aplicatiile care ne arata starea vremii si prognoza meto pentru locatia curenta, pana la aplicatiile de GPS pentru soferi, gen Google Maps si Waze, toate folosesc serviciul de localizare. Location Services.

Daca pentru multi utilizatori serviciul de localizare reprezina un avantaj, sunt destui cei carora acest serviciu de localizare activat permanent, le da batai de cap. Fie ca nu vor ca telefonul sa “stie” pe unde umbla sau cati pasi au facut, fie ca acest serviciu consuma din baterie. Motivele sunt multe si sunt discutabile.

Inainte de va arata cum se poate dezactiva serviciul de localizare pe iPhone, iPad sau iPod touch, trebuie sa stiti ca in cazul in care va pierdeti iPhone-ul, acesta nu mai poate fi localizat prin aplicatia “Find my iPhone” si nici in aplicatia “Find my Friends” nu mai puteti fi gasit.

De fiecare data cand serviciul de localizare ruleaza in background, inseamna ca o aplicatie sau un modul al sistemului de operare interogheaza locatia dvs. Acest lucru este marcat cu o “sageata de navigatie” care apare in bara de sus, langa indicatorul de bluetooth sau baterie.

Cum dezactivam locatia pe iPhone, iPad sau iPod touch

Serviciul de locatie se gaseste in “setarile de confidentialitate” ale oricarui device cu sistem de operare iOS.

Mergem in Settings > Privacy, iar in partea de sus a ecranului, avem “Location Services“. By default, acest serviciu este pornit, fiind recomandat la fiecare initializare noua de sistem.

Apasati pe “Location Services” iar in dreptul “Location Services” comutati butonul verde pentru a dezactiva locatia.

“Turn Off” pe caseta de dialog care va artizeaza ca aceasta functie va fi dezactivata si ca serviciile “Find My iPad” sau “Find My iPhone” nu vor mai fi disponibile.

Dupa ce faceti acest pas, serviciul de localizare GPS a fost dezactivat pe iPhone-ul sau iPad-ul dvs.

Retineti faptul ca o inchidere a datelor mobile (internetul mobil 3G / 4G), a serviciului Bluetooth si Wi-Fi sau activarea moduluiAvion” care presupune inchiderea tuturor comunicatiilor pe iPhone, NU inchide si serviciul de localizare.
Ati observat probabil ca pozele facute din avion, chiar daca sunteti la peste 11.000 m inaltime cu modul “Avion” activat, acestea pastreaza date exacte despre locatia dvs.

Iata cum arata localizarea la o poza facuta la intaltime, din avion:

Odata cu inchiderea serviciului de localizare, atat sistemul iOS cat si aplicatiile instalate nu vor mai putea accesa locatia dvs.

Tags

One Comment

  1. Foarte bun sfat! Afara de momentele critice cand te-ai pierdut in ceva oras strain, sau ai nevoie de gps pt ca il folosesti pe post de harta, e cel mai bine sa opresti aceasta functie.

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
application samsung gt-s5222, iphone 7 plus probleme cu ios 11 la servicii localizare, http://tema buat sonyericson w150,
Back to top button
Close