Android @GoogleTutoriale

Cum putem preveni pierderea fisierelor de pe un Android conectat la Windows 10

Multi utilizatori au raportat o problema destul de serioasa, dupa ce au conectat smartphone-uri Android la un PC cu sistem de operare Windows 10. Dupa conectare, fisierele din spatiul de stocare unde sunt de regula pozele, video si documentele, au disparut. Si dispar atat de pe smartphone cat si din Windows 10, fara posibilitatea de a fi recuperate.

Tinand cont ca smartphone-urile ofera spatii generoase de stocare iar in vacante si concedii majoritatea pozelor si filmuletelor se fac cu telefonul mobil, nu ar fi tocmai placut sa le pierdem pe toate atunci cand incercam sa le descarcam in calculator.

Toate device-urile Android pot fi conectate la Windows PC folosind un cablu de date USB. Cand se face conexiunea intre un Android si Windows, Media Transfer Protocol MTP se deschide automat. Acesta fiind protocolul creat de Microsoft pentru transferul de fisiere media (poze si video) dintre Android si Windows. Chiar daca de multe ori este un protocol stabil, sunt situatii in care transferul de date prin MTP duce la pierderea acestora. Multi utilizatori s-au plans ca dupa ce au folosit transferul de poze sau de filmulete prin MTP, acestea au disparut atat de pe smartphone cat si din calculator. Din cate separe este un bug care apare numai in scenariul in care mutam fisiere pe Android in timp ce conexiunea MTP este activa. Asadar, pentru a evita situatiile neplacute, cat timp este MTP activat, nu mutati sau modificati fisiere de pe device-ul Android.

Operatiunile in care se pot pierde fisierele sunt:

  • daca miutati fisiere de pe smartphone pe un device extern conectat la Windows 10.
  • daca copiati fisiere, procesul pare sa functioneze, insa acestea nu ajung niciodata in locatia in care sunt trimise si nici in alta parte. Ele dispar pur si simplu.

Aceasta problema a fost raportata pe Nexus 6P, HTC U11, Nokia 6, Moto G5, OnePlus 3 and 5, Xiaomi Mi 6, Sony Xperia Z3 Compact si pe alte dispozitive Android.

Read in your language: EN - FR - DE - IT - ES - PT - NL - PL - EL - GA - SV - FI - NO - DA - LV - ET - LT - UK - CS - SK - HR - SR - SL - BG - HU - RU - TR - KO - JA - ZH-CN - ZH-TW - HI - IW - ID - TH - VI - AR

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button