ASUSWhat's New

ASUS ZenFone 5Z primeste in sfarsit update la Android 10

Comparativ cu alte nume mari de telefoane inteligente cu Android, device-urile ASUS primesc regulat actualizari la cele mai noi versiuni ale sistemului de operare. Nu este si cazul lui ROG Phone, care este un smartphone optimizat pentru impatimitii jocurilor, iar actualizarile de Android vin cu o alta frecventa.

La aproape o luna de la lansarea update-ului de Android pentru ZenFone 6, in sfarsit a venit randul fostului flagship de la ASUS, ZenFone 5Z sa primeasca Android 10. Cel mai probabil va urma update-ul pentru ROG Phone 2, care ruleaza deja o versiune beta pentru testeri.

Pana atunci, nu putem sa trecem cu vederea cateva schimbari foarte importante aduse de Android 10 pe ASUS ZenFone 5Z.

Schimbari si Aplicatii eliminate Android 10 pe ZenFone 5Z

  • a fost eliminat sistemul de update al Google Play
  • au fost eliminate: Page Marker, ZeniMoki, Selfie Master, Beauty Live, Kids Mode, Easy Mode, setarile de animatie pentru Vreme, AI Charging, WebStorage, Go2 Pay, Report Location in Safeguard si optiunile Yandex in File Manager.
  • a fost eliminat suportul aplicatiei Twin pentru jocurile¬†Arena of Valor, PUBG, Vainglory si Injustice 2
  • Inainte sa faceti upgrade la Android 10, este bine sa faceti o copie de rezerva a intregului sistem si fisierelor persoanle. In cazul in care intentionati sa faceti downgrade de la Android 10 la Android 9, toate datele de pe ¬†spatiul de stocare intern vor fi sterse.
  • au fost upgradate setarile APN si s-a adaugat APN pentru Canada Public Mobile.
  • sunt aduse modificari setarilor APN ASUS
  • Themes si Mobile Manager au fost mutate in Advanced Settings

Inainte sa faceti upgrade, trebuie sa aveti in vedere ca inca sunt foarte multe aplicatii si jocuri incompatibile cu Android 10.
Interfata grafica, ZenUI 6.0 are o dimensiune de 1.7 GB si are numarul de serie al versiunii: 100.04.44.98. La un moment dat ZenUI era una dintre cele mai avansate interfete grafice disponibila un smartphone. ASUS inceraca acum sa aduca grafica si experienta utilizatorului cat mai aproape de versiunea “curata” a Android. Stock Android. Astefel ca daca sunteti posesorul unui ZenFone 5Z o sa observati ca din ZenUI au disparut foarte multe optiuni de personalizare. In mod paradoxal, actualizarea la Android 10, apropie device-urile ASUS care conceptul Apple. Simplitate, fiabilitate si performanta, in dauna personalizarilor, ecranelor super incarcate cu animatii si terte aplicatii plictisitoare sau fara rost.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button