DownloadsMobile AppsWhat's New

Aplicatia WhatsApp Desktop cu Video & Voice Call pentru Windows si Mac

WhatsApp introduce apleurile video si voce pe Desktop

Intr-un mesaj publicat ieri pe blog-ul oficial, WhatsApp  anunta introducerea apelurilor video si voce pe aplicatiile desktop pentru Windows si Mac.
Se stie ca pana in prezent, aplicatiile WhatsApp Desktop (si vorbim aici numai de cele oficiale) suportau aproape toate carcteristicile versiunilor mobile, mai putin efectuarea de apeluri video si voce de pe PC.

Nu putem vorbi inca despre WhatsApp ca un potential rival pentru ZOOM si Skype, deoarece apelurile video si audio de pe Desktop nu sunt posibile in grupuri. Cel putin momentan. Pentru conversatiile private insa, dispozitivul folosit nu mai este o piedica in initializarea unui apel video sau voce. Puteti initializa sau primi un apel video sau voce daca sunteti conectat pe aplicatia desktop a WhatsApp pentru Windows sau macOS (Mac).

Revelionul trecut, WhatsApp a inregistrat un numar record de peste 1.4 miliarde de apeluri vocale si video intr-o singura zi. Toate acestea au fost posibile numai intre dispozitive mobile. Smartphone cu Android sau iPhone (iOS). Bineinteles, la acest record a contribuit si pandemia care a venit la pachet cu restrictii de deplasare, facand pentru foarte multi imposibila prezenta fizica alaturi de familie si prieteni.

WhatsApp da asigurari ca toate apelurile voce si video sunt criptate “one-to-one”, facand imposibila ascultarea lor de terte persoane sau entitati. Acest lucru este valabil atat pentru apelurile desktop cat si mobile.

In prezent, WhatsApp este cea mai mare retea / serviciu de comunicatii text, voce si video din lume. Cu toate acestea, odata cu trecerea la “munca de acasa” si “scoala online”, Skype si Zoom au castigat teren datorita posibilitatilor multiple de interactiune cu mai multe persoane simultan.

Apleurile video si voce in WhatsApp pentru Windows si macOS, vor fi disponibile numai cu cea mai recenta versiune a aplicatiei.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button