Mobile AppsWhat's New

Notificare screenshot la conversațiile WhatsApp?

WhatsApp este cu siguranță cea mai utilizată aplicație de mesagerie text și voce la nivel global, iar asta se datorează și măsurilor de securiate și confidențialitate dezvoltate încă dinainte ca aplicația să fie cumpărată de compania Meta. Cu toate acestea, mulți utilizatori cer să fie o caracteristică prin care să apară notificare la screenshot la conversațiile WhatsApp. Mai exact, opțiunea în WhatsApp prin care utilizatorul să fie notificat atunci când partenerul de chat face screenshot la conversație.

Dacă ești utilizator de WhatsApp și esti îngrijorat de faptul că partenerul de conversație poate face capturi de ecran, atunci îngrijorarea este întemeiată. Nu vei primi notificare pe aplicația WhatsApp atunci cănd într-o conversație privată sunt făcute capturi de ecran.

Notificare screenshot la conversațiile WhatsApp?

Nu, nu nici partenerii de conversație nu vor primi notificări dacă faci capturi de ecran conversațiilor (screenshot). Deși sunt multe aplicații pentru Android care vă promit ca vor trimite notificare screenshot la conversațiile WhatsApp, acestea de cele mai multe ori sunt doar ca să ceară bani si date personale nejustificat.

Notificare screenshot la conversațiile WhatsApp
Notificare screenshot la conversațiile WhatsApp

Există totuși o opțiune prin care nu e poate face captură de ecran la conversațiile WhatsApp. Atunci cănd primiți sau expediați un mesaj cu opțiunea de confidențialitate „View Once„, opțiunea de screenshot este dezactivată. Utilizatorul care a expediat mesajul nu va fi notificat, insă cel care încearcă să facă captura de ecran, primește o notificare în ecranul de conversație.

Notifică WhatsApp atunci când faci screenshot unui Status WhatsApp (Story)?

Nu, dacă faci screenshot unui Status WhatsApp (Story) utilizatorul care l-a postat nu va fi notificat. Acest lucru este valabil și pentru captură video de ecran (screen recording).

Orice aplicație care afirmă că blochează capturile de ecran sau te notifică despre acestea, cel mai probabil încearcă să îți fure datele de autentificare ale contului.

În concluzie, nu există o aplicație sau o metodă prin care să poți limita accesul sau să activezi notificare la screenshot sau la screen recording pentru WhatsApp.

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button