FacebookiOS @AppleiOS AppsiPhoneMobile AppsTutorialeWhat's New

Aplicatia Facebook se inchide singura pe iPhone? Cum putem rezolva?

Uneori Facebook se inchide subit pe iPhone 7, iPhone 8 sau pe modelele mai noi...

Device-urile iOS, iPhone  si iPad (iPadOS) sunt vazute ca fiind foarte stabile in comparatie cu Android. Sunt foarte rare cazurile in care acestea raman blocate, ruleaza greoi sau fac probleme in aplicatii. Cu toate astea, multi utilizatori ai aplicatiei Facebook, se plang ca acesta se inchide subit atunci cand navigheaza pe pagina de profil, pe fluxul de noutati (timeline) sau pe grupuri.

Problema inchiderii subite a aplicatiei Facebook este intalnita in special pe iPhone 7, insa sunt si utilizatori de iPhone 8, iPhone X, iPhone XR si XS care au periodic aceasta problema deranjanta.

De ce se inchide neasteptat aplicatia Facebook pe iPhone si iPad

Motivele pot fi foarte multe, iar un log cu erori in care sa vedem cauzele exacte, nu exista pe iOS.
Cauzele pot fi insa intuite. De foarte mute ori, paginile accesate din Facebook si link-urile externe, sunt incarcate cu scripturi ciudate care raman in cache-ul aplicatiei Facebook. Aceste bucati de cod pot interactiona in unele scenarii cu aplicatia si pot duce la inchiderea subita a acesteia.
Aplicatia Facebook se poate inchide si atunci cand rulati pe timeline sau newsfeed peste un video care porneste automat si al carui encoding nu este inteles de aplicatie sau de iOS. O versiune invechita a aplicatiei sau a iOS pot fi si ele cauze ale inchiderii subite a aplicatiei Facebook pe iPhone sau iPad.

Cum facem ca aplicatia Facebook sa nu se mai inchida singura pe iPhone sau iPad

De aceasta problema stresanta puteti scapa incercand mai multe metode si urmand cativa pasi simpli.

1. In primul rand, verificati daca aveti cea mai noua versiune a aplicatiei Facebook si cea mai noua versiune de iOS sau iPadOS compatibila cu device-ul dvs. Mergeti in aplicatia App Store, apasati pe pictograma profilului si glisati in jos pentru a vedea daca exista actualizari disponibile pentru aplicatie.
Actualizarea de iOS se face din Settings ?  General ?  Software Update.

Daca sunt de facut actualizari, dupa acestea verificati daca aplicatia se mai inchide subit.

2. Inchideti de tot iPhone si-l lasati cel putin 30 de secunde inainte sa-l reporniti. Si aceasta operatiune poate rezolva problema.

3. Stergeti de tot aplicatia Facebook de pe iPhone si o reinstalati. Odata stearsa, se vor sterge toate cache-urile aplicatii si alte informatii stocate de aceasta pe device. De cele mai multe ori, aceasta a fost rezolvarea la inchiderea subita a aplicatiei.

Chiar daca nu intampinati probleme cu aplicatiile de pe iOS, este foarte recomandat sa le mentineti actualizate.

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button