Android @GoogleWhat's New

Android P – Developer Preview 1 / Un nou sistem de rotire a ecranului in aplicatii

Android P, promite schimbari semnificative atat pe partea de securitate si confidentialitate utilizatori, interfata grafica setari si setari rapide, cat si in aplicatii. Developerii vor avea la indemana in noul API al Android P sa dezvolte mai multe butoane in aplicatii si sa adauge noi functii pentru utilizatori.

Una dintre caracteristicile minore dar foarte utile, este abilitatea noului Android P de a roti ecranul in aplicatii chiar daca functia de baza de rotatie automata este dezactivata.
In prezent pe toate sistemele de operare Android utilizatorul poate alege rotire automata activata sau dezactivata pentru intregul sistem. Aceasta functie se poate activa si dezactiva foarte rapid gratie setarilor rapide (quick settings). In Android P, Google simplifica si mai mult lucrurile.
Un nou buton va fi adaugat in bara de aplicatii, cu ajutorul caruia utilizatorul poate alege sa roteasca sau nu ecranul intr-o aplicatie, indiferent daca acest mod este activat sau nu pentru tot sistemul. Va fi un sistem de rotire independent de cel disponibil in setari. Putem tine rotirea automata dezactivata pentru intregul sistem, insa daca dorim sa rotim ecranul pentru o aplicatie care o avem deschisa, in Android P o sa putem face acest lucru.

Noul buton va fi disponibil langa celelalte butoane de navigare standard aflate deja pe versiunile actuale.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

One Comment

Leave a Reply

Back to top button