iOS @AppleiOS AppsiOS NewsSmartWatch

WatchOS 3.0 ofera noi functii utile pe Apple Watch

La evenimentul WWDC 2016, Apple a prezentat noi versiuni ale sistemelor sale de operare. WatchOS a primit cel mai mare upgrade dintre toate, avantajele versiunii 3.0 fiind mai usor vizibile decat in cazul iOS sau noului MacOS. Imbunatatirea esentiala consta in viteza de incarcare a aplicatiilor, care poate fi acum chiar si de sapte ori mai mare decat in versiunile precedente.

WatchOS abia acum ajunge la maturitate. Versiunea 1.0 a fost disponibila pe piata pentru cateva luni, fiind rapid substituita de varianta 2.0. WatchOS 3.0 pune accentul pe performanta si facilitate in utilizare, imprumutand cateva elemente de la iOS. Aplica?iile cel mai frecvent folosite raman in memoria RAM a ceasului si nu sunt inchise atunci cand navighezi prin alte meniuri de pe Apple Watch. Totodata, acestea pot primi acum informatii noi atunci cand sunt in background, nefiind necesara utilizarea lor activa pentru refresh. Dar, de departe cea mai imporatanta aditie este reprezentata de lansarea instanta a aplicatiilor, fara ecrane de incarcare si timpi morti in utilizare.watchos-3

Interfata a primit si ea cateva modificari. In primul rand, exista un meniu care serveste drept centru de control, un spatiu dedicat pentru acces rapid la aplicatii la apasarea butonului lateral, posibilitatea de a schimba aspectul cadranului cu un simplu gest de glisare si raspunsuri imediate pentru mesaje de tip text. Apple Watch a devenit odata cu watchOS 3 un instrument viabil pentru monitorizarea activitatii utilizatorilor, in special pentru cei cu probleme de sanatate. Persoanele cu dizabilitati vor avea posibilitatea sa foloseasca ceasul in modul “scaun cu rotile”, utlizand profile dedicate. Aplica?ia Breathe poate ajuta persoanele care fac exercitii de respiratie sau care doresc sa mediteze.

watchos 3

Apple Pay este acum disponibil in aplicatii, putand fi efectuate comenzi direct de pe ceas. Cei care poarta ceasul la mana vor putea sa isi deblocheze computerul cu macOS fara utilizarea unei parole, daca sunt in apropierea computerului.

apple-watch

Aceste optimizari sugereaza ca vom avea de-a face cu un consum de baterie mai mare, in special cand vorbim despre noile functii de multitasking. watchOS 3 va fi disponibil in beta in cursul acestei veri, urmand sa fie lansat in toamna pentru toti utilizatorii. Este posibil ca aparitia sa oficiala va marca si debutul unui Apple Watch 2, care sa ofere autonomie mult mai mare, un design nou si acces la hardware mai puternic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button