SAMSUNGWhat's New

Samsung a lansat primul telefon Tizen, Z1

Primul telefon care utilizeaza platforma software Tizen a devenit in sfarsit realitate. Noul dispozitiv Z1, care a fost prezentat in vara anului trecut, nu este, din pacate, un produs tot atat de atractiv precum vechiul model Z, acesta fiind un telefon din seria inferioara, care are ca punct de vanzare momentan doar India.

Platforma Tizen, sistemul de operare al terminalelor pentru mobile, al tabletelor, al Smart TV si al camerelor foto, are ca si origini eforturile anterioare LiMo, Samsung Linux Platform si Moblin. Tizen a luat fiinta in 2011, in momentul in care Intel a renuntat la dezvoltarea platformei MeeGo si i-a lasat pe cei de la Nokia sa se ocupe singuri de aceasta, incepand colaborarea cu compania sud-coreeana Samsung. Platforma software a fost implementata, pana anul trecut, doar pe ceasurile inteligente si pe cateva aparate foto Samsung si se pare ca va deveni singura platforma Smart TV a sud-coreenilor abia din acest an. Din portofoliu lipseau telefoanele si tabletele.

Tizen reference design at Mobile World Congress 2014

Samsung Z1 ofera un display cu diagonala de 4″, rezolutia fiind de 800×480 pixeli si panou PLS. Platforma hardware detine acelasi caracter modest, noul dispozitiv Samsung integrand un procesor dual-core cu o frecventa de 1,2 GHz, 768 MB de memorie RAM, 4 GB de memorie interna extensibila cu ajutorul unui card MicroSD si un acumulator care are o capacitate de 1500 mAh. Terminalul are o greutate de 112 grame si dimensiuni de 120,4×63,2×9,7 mm.

Celelalte specificatii tehnice ale telefonului sunt la fel de modeste, Samsung Z1 detinand doua camere foto cu senzori de 3,1 si 0,3 MP, Bluetooth 4.1, GPS, interfete Wi-Fi 802.11 b/g/n si un model 3G Dual SIM. Platforma Tizen utilizata este Tizen 2.3, carora li se adauga diverse module software cunoscute sub denumirea de Ultra Power Saving Mode sau Private Mode, un continut media consistent si un antivirus. Aplicatiile Android vor putea fi instalate, consumatorii netrebuind sa astepte lansarea unor produse native in cadrul magazinului de aplicatii dedicat.

Leave a Reply

Back to top button