SONYWhat's New

Sony ar putea renunta la gama de telefoane mobile

Desi are pe piata produse de top precum gama de console PlayStation si se bucura in randul utilizatorilor de smartphone-uri si televizoare de un real succes, compania Sony nu o duce foarte bine in ceea ce priveste partea financiara. La sfarsitul anului trecut, reprezentantii Sony au anuntat ca se vor concentra pe lansarea unui numar mic de dispozitive in 2015, in incercarea de a aduce divizia de mobile pe profit. Vanzarea acestei componente a afacerii nu este exclusa din discutie.

Potrivit informatiilor oferite de Reuters, compania japoneza este interesata fie sa vanda, fie sa atraga un partener de partea sa pentru a putea dezvolta dispozitivele mobile Xperia. Aceasta strategie nu este neobisnuita tinand cont de fapul ca, in 2014, Sony a vandut divizia de computere VAIO, care aducea anual un minus in profitul companiei.

Sony-Xperia-L

Spre deosebire de predecesorii sai, Kaz Hirai a avut o atitudine vestica cu referire la business, inca de cand a venit la conducerea companiei. Acesta a declarat oficial ca dezvoltarea produselor si a serviciilor interne se poate baza pe o colaborare mai intensa a echipelor interne si ca diviziile mobile si TV necesita o strategie noua.

Conform estimarilor, doborand recordurile tuturor generatiilor precedente de console Sony prin vanzarea a peste 10 milioane de unitati PlayStation 4, compania japoneza se asteapta la o gaura in buget de aproximativ 1,9 miliarde dolari.

Sony pregateste urmatorul smartphone din seria Xperia Z, presupusul Z4, care este asteptat in cadrul Mobile World Congress 2015 care se va desfasura in Barcelona. Exista zvonuri conform carora Sony doreste sa lanseze acest dispozitiv in dubla varianta: una cu display Full HD si una cu display QHD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button