What's New

Primul telefon Braille a fost lansat in Marea Britanie

In urma cu cateva zile, compania OwnFone din Marea Britanie au anuntat lansarea primului telefon Braille, creat special pentru persoanele cu probleme de vedere. Atat spatele cat si fata telefonului sunt create cu ajutorul tehnologiei de printare 3D, si conform celor spuse de dezvoltator, acestea pot fi customizate in functie de necesitatile utilizatorilor. Pentru utilizatorii care nu cunosc limbajul Braille, compania a anuntat ca vor printa textul in relief pe tastatura telefoanelor.

ownfone-braille

De asemenea, telefonul poate fi personalizat cu doua, trei sau patru butoane Braille, acestea fiind pre-programate pentru a suna membri ai familiei, prieteni, servicii de urgenta sau de asistenta. Inventatorul dispozitivului a precizat ca printarea 3D ofera o solutie rapida si accesibila din punct de vedere al costului pentru crearea de butoane personalizate Braille.

Dispozitivul, care vine in cateva variante de culori printre care verde, albastru, rosu sau mov, este disponibil momentan doar in Marea Britanie la pretul de 60£ (lire sterline).

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
"@samkunok.com",
Back to top button
Close