Android @GoogleMobile AppsSamsung

Cum sa facem upgrade de firmware la Android Ice Cream Sandwich 4.0.3 pentru Samsung i9100 Galaxy S II

Desi a fost lansat la sfarsitul anului trecut ultima versiune a de acum popularului sistem de operare pentru dispozitive mobile devoltat de Google, Ice Cream Sandwich a fost in sfarsit lansat oficial si pentru varful de gama de la Samsung. Pe data de 13 martie au fost lansate 5 versiuni de ROM pentru i9100, dar intre timp au aparut noi versiuni si pe alte regiuni. Pentru instalarea unui firmware la dispozitivele Samsung Android se utilizeaza Kies sau Odin. Kies este aplicatia oficiala a celor de la Samsung, dar Odin este mai populara si mai usor de utilizat. Daca utilizati Odin in cele ce urmeaza vom incerca sa facem un mic tutorial pentru cei ce doresc sa treaca la Android v4.0.3 Ice Cream Sandwich pe Samsung i9100 Galaxy S II folosind Odin. Pe net gasiti mai multe versiuni de Odin, noi am utilizat versiunea Odin v1.85 deoarece este mai stabila. Inainte upgrade-ul la Android 4.0, este recomandat sa cream un backup al sistemului curent pentru a reveni la acesta in cazul in care apar probleme dupa instalarea ICS. Pentru a crea backup-ul de sistem nevoie de Clock Work Mode Recovery, pe care il putem instala cu ajutorul unui kernel custom. Noi am utilizat Siyah-v2.6.11.

 • Se trece device-ul in Downloading Mode (Volume Down+Home+Power)
 • Volume Up pentru continuare
 • Acum se deschide aplicatia Odin 1.85 si se conecteaza device-ul la portul USB (aplicatia il va recunoaste si se va colora in galben zona porturilor COM), acest lucru va fi confirmat si in fereastra din stanga jos a aplicatiei.
 • Se acceseaza butonul PDA si se alege fisierul Siyah-v2.6.11.tar cu cwm-ul
 • Se verifica daca sunt bifate optiunile Auto Reboot si F. Reset Time (asigurati-va ca celelalte optiuni din Odin sa nu fie bifate!) apoi se apasa butonul Start

 • Confirmarea incheierii procesului (Done in fereastra din stanga jos a aplicatiei) este continuata cu un Restart
 • Se inchide telefonul si se deschide in Recovery Mode (Volume Up+Home+Power) si astfel se intra in modulul cwm-based Recovery v.5.0.2.7
 • Urmatoarea etapa este crearea backup-ului sistemului existent selectand cu Volume Up/Volume Down optiunea Backup and Restore apoi optiunea Backup confirmata cu tasta Home.
 • Dupa ce apare mesajul Done, se revine la meniul anterior selectand Go Back si accesam wipe data / factory reset  si in submeniu optiunea Yes … Delete all user data.
 • Asteptam mesajul Done si revenim la meniul anterior selectand  ++++ Go Back ++++
 • Intram in wipe cache partition si accesam Yes wipe cache  tasta Home si asteptam mesajul Done.
 • Revenim la meniul anterior cu optiunea Back si accesam Mounts and storage apoi optiunea  format/system.
 • Revenim cu Go Back si accesam optiunea Advanced si selectam Wipe Dalvik cache dupa care revenim la meniul principal si incehiem procesul cu optiunea Power Off

Pentru upgrade-ul telefonului la Android Ice Cream Sandwich noi am folosit o versiune ICS Open Europe (I9100XXLPJ), downloadata de pe samfirmware.com (pentru a accesa link-urile de download trebuie mai intai sa va inregistrati gratuit pe site).

 • Inchidem aplicatia Odin daca a ramas deschisa si trecem din nou telefonul in modul Downloading Mode (Volume Down+Home+Power) pentru instalarea noii versiuni de Android si conectam telefonul la PC.
 • Deschidem Odin si selectam fisierele din arhiva cu firmware-ul ICS pentru i9100 (arhiva poate contine fie 3 fisiere: CODE, MODEM si CSC, fie unul singur care le include pe toate 3).
 • in cazul in care arhiva contine doar un fisier .tar.md5, dam click pe PDA, selectam fisierul, verificam sa nu fie bifate alte optiuni in afara de Auto Reboot si F. Reset Time, apoi apasam Start.
 • daca arhiva contine 3 fisiere tar.md5, selectam la PDA fisierul ce contine numele CODE, la Phone fisierul cu MODEM si la CSC fisierul ce contine CSC din arhiva, asa cum observati mai jos.

 • Procesul de instalare a noului Android Ice Cream Sandwich incepe odata cu accesarea butonul Start si dureaza cateva minute.
 • Pe parcusul instalarii veti observa pe display-ul telefonului mascota Android-ului cu abdomenul deschis dovada a incarcarii noii versiuni de Android
 • Procesul de instalare se incheie cu un Restart, iar la deschidere veti fi invitat sa va inregistrati telefonul cu numele utilizatorului si sa acceasti contul personal Google (puteti sari peste acest pas, si sa va logati mai tarziu)
 • Din acest moment sunteti fericitul posesor al ultimei versiuni de Android pe telefonul dvs.

In postul urmator va vom prezenta procedura de root-are a telefonului pentru a permite instalarea aplicatiilor de Super User.

Read in your language: EN - FR - DE - IT - ES - PT - NL - PL - EL - GA - SV - FI - NO - DA - LV - ET - LT - UK - CS - SK - HR - SR - SL - BG - HU - RU - TR - KO - JA - ZH-CN - ZH-TW - HI - IW - ID - TH - VI - AR

4 Comments

 1. e o prostie cu Odin nu face decat sa strice telefoanele in sensul ca dupa instalarea cu el a oracarui update de firmware nu mai poti face cu kies care e mult mai sigur si mai usor, eu am patito cu 2 telefoane samsung SL si S2, S2 sa codat pe vodafone, SL nu mai functioneaza de at asa ca inainte de odin, amadoua fiind luate noi. bye

 2. am avut probleme cu kies inainte sa folosesc odin. in plus, cu odin, pot instala ce firmware vreau, in schimb prin kies nu pot face decat update la firmware-ul cu care a venit telefonul. fiecare alege varianta care ii convine mai mult

 3. Ok,am facut tot ceea ce scrie in acest review insa nu imi dau seama cum sa fac restore avand in vedere ca atunci cand intru in recovery mode nu mai este meniul dinainte!Va rog,ajutati-ma.

  Multumesc anticipat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button